Raffaello golyó
sponsored links
Ha egy gyors, pofonegyszerûen elkészíthetõ vendégváró nassolni valót szeretnénk, akkor ezek a hófehér, csupa kókuszos golyócskák tökéletesen megfelelnek. Persze magunknak is nyugodtan elkészíthetjük, ha egy kis csemegére vágyunk olvasás vagy filmnézés közben. :) Én általában a kisfiam és férjem kívánságára szoktam készíteni - nagy kedvencük.
Mivel itthon semmihez nem használok tejport - külön emiatt pedig nem szoktam vásárolni -, nálam a tejpor nélküli változat szokott készülni.
Hozzávalók: kb. 45 darabhoz
- 3 evõkanál finomliszt
- 5 púpos evõkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj
- 23-25 dkg kókuszreszelék
- kb. 45 szem mandula
+ a hempergetéshez 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
1. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és simára/csomómentesre keverjük. Majd közepes lángon folyamatos kevergetés közben sûrûre fõzzük.
2. Beletesszük a vajat, addig kevergetjük, míg elolvad, majd hozzáadunk annyi kókuszreszeléket, hogy könnyen lehessen formázni (ne legyen lágy, de nagyon kemény se a massza). Hagyjuk hûlni kb. 20 percig.
3. Ezután golyókat formázunk belõle - mindegyik közepébe teszünk egy mandulaszemet - majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
4. Azonnal is fogyasztható, de akkor a legjobb, ha 1-2 órára a hûtõbe tesszük.
A Ditsy Floral elegáns porcelán csésze + tányérka megtalálható a webáruházban is.
Nagyon szép díszdobozban kapható - ajándéknak is tökéletes.
...és jöjjön még néhány fotó :)
Jó étvágyat!