Quinoa az Inkák gabonája - zellerszárral

2014-01-22

sponsored links

qinoakis1.jpg

A quinoat a rizshez hasonlóan készíthetjük el. Fehérje és zsírtartalmát tekintve megelõzi a gabonákat, és több kalciumot tartalmaz mint a tej. Különösen a téli idõszakban tápláló és melegítõ tulajdonságainak köszönhetõen a legjobb választás. Megfõzve látványában sok-sok gyöngyszemre hasonlít leginkább, és bármilyen zöldséggel harmonizál. Keverhetjük a gabonafélékkel, megfõzve a zabpehellyel, megõrölve a búzával, vagy tönkölybúzával.

Hozzávalók 2 adaghoz

1 csésze quinoa

11/2 csésze víz

2 evõkanál olíva olaj, vagy vaj

1 kis hagyma 

1 cm es gyömbér ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/01/22/quin...

sponsored links

Keres?s