Quesadillas

2014-02-02

sponsored links

PĂĄr napja a TV PaprikĂĄn lĂĄttam Lucinda Scala Quinn "Mad Hungry" cĂ­mĂ» mĂ»sorĂĄban ezt a receptet. Megtetszett, mert nĂ©hĂĄny hozzĂĄvalĂłbĂłl pillanatok alatt reggelit, vagy Ă©ppen vacsorĂĄt lehet az asztalra tenni. Volt a fagyasztĂłban egy zacskĂł tortilla lap (ha Ășgy alakul mindig lefagyasztom, mert sokig eltarthatĂł Ă©s semmi baja nincs, amikor kiveszem) Ă©s elĂ©rkezettnek lĂĄttam a pillanatot, hogy ez legyen a reggeli. A mĂ»sorban csak sajt volt a töltelĂ©ke, Ă©n az elĂ”zĂ” napi grillcsirke maradĂ©kĂĄt is felhasznĂĄltam Ă©s csirkĂ©s-sajtos is kĂ©szĂŒlt. MexikĂłi melegszendvics, jobb, mint a gyorsĂ©ttermi csak sajtos toast. Szerintem. Érdemes kiprĂłbĂĄlni.

Hozzåvalók (4-6 személyre):

6 darab tortilla lap (20-22 cm-es)
30 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg hĂșs, sonka (Ă­zlĂ©s szerint, esetemben elĂ”zĂ” naprĂłl maradt grillcsirke maradĂ©ka)
1 kisebb fej lilahagyma

Elkészítése:

A mĂ»velet kulcsa, hogy kell egy akkora serpenyĂ”, amibe a tortilla lapok kĂ©nyelmesen belefĂ©rnek. Minden hozzĂĄvalĂłt elĂ”kĂ©szĂ­tĂŒnk, mert nĂ©hĂĄny perc alatt elkĂ©szĂŒl majd az Ă©tel. A serpenyĂ”t feltesszĂŒk a tĂ»zre melegedni. A csak sajtos verziĂłhoz a reszelt sajtbĂłl 20 dkg-ra lesz szĂŒksĂ©g. A csirkĂ©s verziĂłhoz 10 dkg reszelt sajtot, a kĂ©zzel durvĂĄn szĂ©tszaggatott csirkehĂșst Ă©s a feldarabolt lilahagymĂĄt lazĂĄn összeforgatjuk, majd kezdĂ”dhet a mĂ»velet.

A felmelegedett serpenyĂ” alatt kicsit visszavesszĂŒk a lĂĄngot, közepes Ă©s nagy fokozat között legyen valahol. Nem kell, hogy tĂșl erĂ”s legyen a hĂ”, mert megĂ©gethetjĂŒk a tortillĂĄt, viszont nem melegszik ĂĄt annyira az egĂ©sz, hogy a sajt megolvadjon.
Az egész történet arról szól, hogy két tortilla közé tett sajtos töltelék megolvadjon, amelytÔl a lapok összeragadnak.

Csak sajtos töltelĂ©k esetĂ©n: a meleg serpenyĂ”be dobunk szĂĄrazon egy lapot, majd megszĂłrjuk 10 dkg reszelt sajttal. Osszuk el a sajtot az egĂ©sz felĂŒleten, szĂ©pen fedje be mindenhol. Egy spatula segĂ­tsĂ©gĂ©vel kukkantsunk a lap alĂĄ, ha szĂ©p szĂ­ne kezd lenni, akkor tegyĂŒk a tetejĂ©re a mĂĄsik tortillĂĄt, nyomkodjuk rĂĄ, szĂ©pen passzoljon a felsĂ” lap az alsĂłra (eddigre a sajt mĂĄr erĂ”sen olvadĂĄsnak indult elvileg), majd a spatula segĂ­tsĂ©gĂ©vel egy gyors Ă©s hatĂĄrozott mozdulattal fordĂ­tsuk meg az egĂ©szet. A fordĂ­tĂĄs utĂĄn addig kell mĂ©g a tĂ»zön tartani, amĂ­g a mĂĄsik oldal (lap) is kicsit megpirul.

CsirkĂ©s töltelĂ©k esetĂ©n: ugyan az az eljĂĄrĂĄs, mint az elĂ”bb, csak arra figyeljĂŒnk, hogy itt több a töltelĂ©k, a szĂ©lekre biztosan kerĂŒljön sajt, hogy ne legyen gond az összetapasztĂĄssal.

A kĂ©sz quesadillast deszkĂĄra hĂșzzuk, majd egy jĂł Ă©les kĂ©ssel (esetleg pizzavĂĄgĂłval) 8 egyenlĂ” rĂ©szre vĂĄgjuk Ă©s fogyaszthatjuk is.

A csirkĂ©s verziĂłba kerĂŒlhet egy kis tabasco is, jĂłt fog tenni neki.

csak sajtos töltelék
csirkehĂșsos töltelĂ©k







Folytatás a blogon ... feedproxy.google.com/~r/LbasFazkFakan...

sponsored links

Keres?s