Pöttyös Panni kekszet süt

2014-05-24

sponsored links



A kislányomat is "elérte" a bárányhimlõ. Szinte a legrosszabbkor - bár ez aligha jöhet jókor -, mert így nem tudott részt venni sem az ovis évzárón, sem a balett bemutatón. A kényszerpihenõ alatt újra elõkerültek Szepes Mária: Pöttyös Panni könyvei, amelyek most nagyon aktuálissá váltak. Áprilisban a Nyuszi hozott két Bori-könyvet (szerzõi: Liane Schneider és Eva Wenzel-Bürger) is, ezek közül egyik a Bori sütni tanul címû. Ebben találtunk egy kekszreceptet, amit a kislányom, Bori szeretett volna kipróbálni. A héten készültünk a fiúk osztálykirándulására, így szerdán megsütöttük, mi dobtunk bele egy kis kókuszreszeléket és vaníliát is. A sütés nagyon jó móka volt, Bori nagyon jól érezte magát, és most ez volt a legfontosabb. Idézem: "Anya, nagyon szeretek veled együtt sütögetni!". Ezek a legboldogabb perceim, ahogyan a kisebbik fiam is leírta az Anyák napjára készült fogalmazásában : "anya .... akkor boldog, ha mi is azok vagyunk. Ez nem mindig igaz, de legtöbbször igen." 
Azt hiszem, hogy ezekért a pillanatokért, mondatokért érdemes élni...

És akkor jöjjön a kekszrecept!


Hozzávalók:

42 dkg finomliszt
32 dkg vaj/margarin
16 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor vagy pár csepp vaníliaaroma
2 tojás
csipetnyi só
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (cukor, vaníliás cukor, só és kókuszreszelék). A szobahõmérsékletû vajat felkockázzuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Ráütjük a tojásokat, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Kicsit pihentethetjük hûtõben.
A sütõt elõmelegítjük160-170 fokra. A tésztát kinyújtjuk, majd tetszés szerinti kiszúrókkal szaggatjuk. Sütõpapíros tepsire sorakoztatjuk a kekszeket, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácsra rakva hûtsük ki.
Leönthetjük csokival, készíthetünk rá (színes) cukormázat és díszíthetjük különbözõ szórócukrokkal.










Folytats a blogon ... https://izemlekek.blogspot.com/2014/0...

sponsored links

Keres?s