Pörkölt-Ház

2012-08-16

sponsored links

Most pedig teszünk egy kis kitérõt, de szigorúan a Mester utca vonzáskörzetében maradva, ugyanis érdemes ellátogatni a Tûzoltó utca 46. szám alatt lévõ Pörkölt-Házba. Ahogy a nevébõl is látszódik, a fõszerep a pörkölteké, de megéri betérni ide más finom falatokért is.

Kezdjük is a legfontosabbal, amivel a hely is hirdeti magát: minden étel körettel 600 Ft. És ez tényleg így van, ami nagyon dicséretes. Persze ehhez ugyanúgy hozzá kell tenni azt is, hogy a leves is 600 Ft-ba kerül. Majd az összesítésnél soknak tûnhet az összeg, amit fizettünk, viszont ezért a pénzért elég sok mindent ettünk is. De ne szaladjunk ennyire elõre.
A hely nemrég nyílt, ez látszik is rajta. Amikor kérdeztem, hogy fényképezhetek-e, akkor készséggel bólogattak, csak mondták, kár hogy nem egy héttel késõbb jöttünk, mert addigra már felszerelték volna a tükröket a falra. Na nem baj, az étkezde értékeibõl ez úgyse von le semmit.
Maga a hely nem túl nagy, összesen talán öt kis asztal fér el benne. Azt nem tudom, hogy tervezik-e kifelé is bõvíteni jó idõben, de nem lenne rossz. Bent van egy ablak, itt veszik fel a rendelést és itt kapjuk meg az ételeket is. A hölgy és az úr is, aki a konyhán volt, nagyon kedves. Az ebédet kb. 1 percen belül megkaptuk közvetlenül a konyháról, ugyanis itt nincs külön pult, amiben az ételek  vannak. Maga a berendezés és a hely egyszerû, nincs benne semmi különös, de szép, tiszta, ahol kellemesen megebédelhetünk. Ha nagyon meleg van, a sarokban van egy ventilátor, érdemes a közelébe ülni.

Belsõ tér: nem ismételném magam, egyszerû, de mindent megad, amit egy hasonló helytõl elvár az ember.
Választék: elég sok fajta ételük van, de nem minden nap kapható az összes. Én rákészültem a csirkepaprikásra, sajnos az aznap épp nem volt.
Ár: ételek körettel 600 Ft. Ez magáért beszél. Persze a többi kiegészítõvel már igencsak magasra tud rúgni a számla.
Ételek: finom, házias ételek és az adagok is rendben vannak.

A gyümölcsleves finom volt. Nem kiemelkedõben, de benne volt minden, ami egy ízletes leveshez kell. Azt mondjuk sajnáltam, hogy gyümölcs csak meggy volt benne, vegyesen jobb lett volna. Én csak kis adagot kértem, de bõven elég volt. A harcsapaprikás következett. Megmondom õszintén, a saját harcsapaprikásom jobban ízlik, de kifõzdei szinten ez is megfelelõ volt. Egy kicsivel több szaftot és fûszert elbírt volna. Én ugyan nem igazán tudom ízre megkülönböztetni a különbözõ halakat?jó, egy pontyot, lazacot felismerek, de talán tényleg abból volt, az viszont biztos, hogy szép hófehér húsúból. Ez nagyon dicséretes, mert jártunk már úgy étteremben, hogy a harcsa nem harcsából volt, hanem valami olcsó, hasonló kinézetû halból. A málnaszörpnek örültem, mert nagyon szeretem és pont úgy volt elkészítve, ahogy én kedvelem, kissé (másnak túl)édesen. Én a pacalt ugyan nem szeretem, de egy falatot leerõltettem belõle. Annyit tudok nyilatkozni róla, hogy a fûszerezése jó volt, a husi pedig kellõen szaftos és puha. A savanyúságért külön piros pont, hogy kis fatálon kínálják, ez nagyon tetszett.
Elsõ alkalommal jó, bár nem kiemelkedõ benyomást keltett, de azért kipróbálnám még pár ételüket. Ez pedig csak egyet jelent, hogy megéri ide visszatérni.

Araniel ebédje: kis adag gyümölcs leves, kis málnaszörp, harcsapaprikás nokedlivel.
Edmond ebédje: normál adag gyümölcsleves, nagy málnaszörp, pacalpörkölt sült krumplival, savanyúság, 2 szelet kenyér.

Az ebéd egy kis és egy nagy szörppel, egy normál és egy kis levessel, két fõétellel, savanyúsággal és két szelet kenyérrel 2870 Ft-ba került.

http://www.porkolthaz.info/

Értékelés 10/7

Rafinált hely ez, mert valójában drágább, mint aminek elsõre tûnik, de ha az ember tanúsít egy kis önmérsékletet, akkor elég olcsón ebédelhet itt. Bár tény, hogy egy pörköltet nehéz megenni egy kis savanyú és ital nélkül. Az étel ízére nagyon nem lehet panasz, a kiszolgálás is rendben van, ami negatívum, hogy viszonylag a gettósabb részen van ez a kifõzde. Szerencsére ez az ?apró? kellemetlenség áthidalható, hiszen lehet tõlük rendelni is ételt (a honlap szerint, még nem próbáltuk), és akkor nem kell kokerókat és kutyaszart kerülgetni.

10/7

Photobucket

Photobucket Photobucket

Photobucket



Folytats a blogon ... https://araniel.wordpress.com/2012/08...

sponsored links

Keres?s