Pávaszem

2014-04-06

sponsored links

Ízletes és rendkívül mutatós sütemény tea vagy kávé mellé, vagy egy finom ebéd után. Érdemes elõzõ napon elkészíteni, mert akkor szebben szeletelhetõ.



Hozzávalók:
5 tojás
1 Rama margarin
30 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 sütõpor
1 kis pohár tejföl
2 ek. kakaó
1 tasak puncsízû puding (fõzõs)
10 dkg étcsokoládé
3 ek. tejszín
2 ek. olaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá, majd a cukrot keverd ki a margarinnal. Egyenként keverd bele a tojások sárgáját, végül felváltva a tojásfehérjét és az átszitált, sütõporos lisztet.
A masszát oszd el háromfelé, külön tálkában. Egyikbe keverd bele a kakaóport, a másikba a pudingport. A harmadik simán marad.
Két õzgerinc-formát vajazz és lisztezz ki. A tepsi mérete: 30x9 cm-es. A masszákat is oszd el kétfelé, majd töltsd meg a formákat. Alulra a sárga, rá a barna, végül a rózsaszín massza kerül. Kicsit ütögesd meg a tepsi szélét, majd tedd elõmelegített kb180 fokos sütõbe, majd süsd rózsaszínûre. Kb 30 -35 perc alatt sül készre, amikor a tészta elválik a tepsi falától.
Hagyd a tepsiben kihûlni, majd kissé körbevágva borítsd deszkára a sütiket. A csokoládét olvaszd fel a melegített tejszínben, majd keverd bele az olajat. Vékonyan vond be a sütiket. Természetesen a barázdált felük van felül.
Csak néhány óra elteltével szeleteld fel, mert egyébként könnyen szétesik.



Folytats a blogon ... vendegsegbenevanal.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s