Pásztor pite paleosan

2014-03-05

sponsored links

Ma Gordon Ramsai egyik receptjét paleosítottam.

Hozzávalók 4 személyre:pásztorpite0

  • 60-70 dkg finomra darált sertés hús
  • 1 evõkanál zsír a dinszteléshez és 1 evõkanál zsír a tepsi kikenéséhez
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 egész fokhagyma – 5-6 gerezd
  • Só, õrölt bors, bõségesen paprika por (csípõs paprika a legjobb) – egyébként mindegyik fûszerbõl ízlés szerint, de a paprika íz és szín nagyon fontos!
  • Vörös bor – 2 dl, vagy vörös balzsamecet 2 evõkanállal
  • Legalább 1 dl paradicsomsûrítmény (max. 2 dl)
  • 75 dkg karfiol rózsa
  • Kesudió tejföl – 1 dl, vagy 5 dkg zsír, esetleg vaj
  • Kemény sajt – 5 dkg Cheddar (elhagyható!)
  • 1 nagy db újhagyma
  • 2 db tojás

Elkészítés:

  • Tedd oda fõni a karfiolt, és fõzd egészen porhanyósra
  • Vágd apróra a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket, és dobd rá egy nagyobb edényben felforrósított forró
  • Vágd fel karikákra a póréhagymát is és azt is dobd a hagymákhoz
  • Amikor kezd fonnyadni a hagyma alap, akkor tedd hozzá a darált húst és a fûszereket a paradicsom sûrítménnyel együtt
  • Egy kisebb tepsit kenj ki zsírral és terítsd el benne a hagymás-paprikás húsos réteget
  • A karfiolról öntsd le a vizet és keverd össze vagy kesudió tejföllel, vagy valamilyen zsiradékkal, és törd össze
  • Az összetört karfiolt keverd el apróra vágott újhagymával, sóval és sajttal (Ma sajt nélkül készítettem!); ezzel a karfiollal borítsd be a húsos réteget
  • Tedd a tepsit sütõbe és 180 fokon süsd kb. 20-25 percig; amennyiben sajt is van a borításban, akkor ropogósabbra fog megsülni (Az eredeti receptben itt tört krumpli sajttal elkeverve kerül az étel tetejére.)

pásztorpite1pásztorpite3pásztorpite2


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=21612

sponsored links

Keres?s