Pár perces filléres, rajongóknak?

2014-04-04

sponsored links

Ki ahogyan szeretné, egy kicsit franciásan, akkor a lágy sajt és fehérbor, ha németesen szeretné tolni, akkor bizony, sör dukál a camembert-hez. Nyáron, a grillen is elkészül. Meleg elõétel, különleges, fantasztikus vacsora. Egyszerûen mennyei a fûszeres vaj és a krémes fokhagymával kent friss kenyeret, az olvadt camembert sajtba mártogatni? :)  Nyami-nyami? Egyszerûen imádom?



sült fokhagyma rozmaringgal ? olvadt camembert sajttalSült fokhagyma rozmaringgal ? camembert sajttal

Hozzávalók:

2 nagy fej fokhagyma

1 szál rozmaring ? kettévágva

3 db babérlevél

2 nagy csipet hétbors fûszerkeverék ? vagy fekete bors durvára darált

1 nagy csipet só durva ? himalája ? vagy tengeri só

1 csipet chili pehely

3 ek méz

8 ml olívaolaj

40 g vaj

20 dkg camembert ? fadobozos

friss szeletelt kovászos bagett kenyér

Elkészítés:

Éles késsel levágjuk a pucolatlan egész fokhagyma tetejét, ?talpat? vágunk úgymond, hogy megálljanak az edényben. Ami külsõ héj magától leesik, nem gond, dobjuk ki. A többi külsõ héj maradjon rajta, tehát nem kell megpucolni.

Tegyük egy sütõtálba, vagy jénaiba, és adjuk hozzá a fenti fûszereket.

sült fokhagyma chilis-rozmaringgal -camembert sajttal

Tegyük elõmelegített a sütõbe 200 fokra kb. 30-40 percre. Figyeljünk rá ne égjen meg, lehet, hogy 20-30 perc is elég neki, sütõje válogatja?

Mielõtt lejárna az idõ, elõtte 10 perccel tegyük a sütõbe a camembert sajtot.

- A sütõbe helyezés elõtt, csomagoljuk ki ? tegyük vissza a dobozába ? fedõ nélkül -. A tetejét X-alakban, keresztbe vágjuk be, úgy háromnegyed részig, ne vágjuk át az alja részt. ? De aki szeretné jénaiba is teheti a sajtot -.



sült fokhagyma rozmaringgal ? camembert sajttal-fûszerekkel-friss kenyérrel

Amikor a sajt pirulni kezd, kivesszük, és tálaljuk a finomságokat, friss szeletelt kovászos bagett kenyérszeletek díszes társaságában. Íz fokozáshoz még kínálhatunk mellé diót, friss szõlõt.

A sült fokhagyma amennyire egyszerû, épp annyira mennyei, fõleg annak, aki szereti a sült fokhagyma ízét, az olvadt sajttal együtt maga a mennyország?

sült fokhagyma rozmaringgal ? camembert sajttal-fûszerekkel



*Tipp: A sült fokhagymát egyszerûen csak megnyomjuk, így könnyen kicsússzanak a héjából a fokhagymagerezdek. Lehet mártogatóst is készíteni a sült fokhagyma gerezdekbõl. Egy kis tejföl, joghurt, olívaolaj, pár csepp citromlé, só, bors kíséretében. Húsok, saláták mellé, vagy szendvicsekbe, hamburgerbe öntetként is kiváló.

sült fokhagyma rozmaringgal ? camembert sajttal

Jó étvágyat!

Klarissza



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s