Pántlika ? New York burger menü

2014-06-30

sponsored links

A Pántlika története nem tegnap kezdõdött. Bõ 50 éve már, hogy megépítették, de legendája több történetre is építkezik így nem lehetünk 100%-ig biztosak hitelességében. Ötágú csillag alakú formája egyértelmûen a szocialista jelkép mintájára készült, egyes források szerint az elején nem volt fallal felépítve csak úgy funkcionált, mint egy árnyékoló.

2007-ben egy tulajdonosváltás során felújították az akkor már kicsit romosodó épületet és telepakolták mindenféle szocialista korból származó ékszerrel. Megvan a saját hangulata az egész környéknek a Városliget szélén, de akárhogy nézem azért itt is elférne egy alapos rehab, mert kezd kicsit lerobbanni a környék. A terasz is követi a retro élményt, kicsit olyan érzésem támad, mint nemrég a Táskarádió Eszpresszóban.

Akitõl eddig hallottam a helyrõl egybõl azt mondta, hogy a burgereket kell kipróbálnom mert azok nagyon jók. Fogtam a szintén nosztalgikus élményeket ébresztõ étlapot és elkezdtem vizslatni ezen szekcióját. Bõséges kínálat, de úgy éreztem, hogy a csúcsra kell törnöm és egy New York burgert kell menüsítve kérnem, amit egy liter klasszikus limonádéval kell nyakon öntenem. A nagy alma után elnevezett burger a duplázás bajnoka, dupla hús, dupla cheddar sajt, dupla bacon, tojás és sült hagyma alkotja, nem éppen tûnik egy könnyed kislányos adagnak. A köret hasábburgonyát és coleslaw salátát jelent.

Esztétikai megjelenés: A ciabatta gyenge viccnek tûnik egy ilyen vaskos húsmennyiség mellett, ami ha minden igaz 2x 15 dkg húst jelent amihez társul még a dupla adag bacon is. Fentrõl a mélybe indulva elõször a tojással találkozunk, szerencsére bírja a gyömöszölést és nem akar azonnal sárgája szétfolyni. Alatta egybõl egy réteg sajt következik aminek színe nem gyõzött meg, hogy valóban cheddar lenne amire egész korrekt bizonyíték, hogy a kísérõ társaság cheddaros burgere sokkal szalmasárgább fajtával lett feltöltve. A dupla hús közé bekerült a bacon csík is, jól megpirított ránézésre. A második húspogácsa is kapott egy réteg sajtot és bacont, majd végül egy vaskos salátaágy következik. Kicsit féloldalas lett, de legalább így látványosabban látszanak a hozzávalók. A burger egészen magas, átfogni is kisebb mutatványnak minõsül. Köretként nagyjából másfél tucat darab hasábburgonyát kapunk és másfél kanálnyi coleslaw salátát. Elõbbin látszik az intenzív fûszerezés nyoma, meglátjuk mit tud.

Pont: 8/10

Ízvilág: A ciabatta túl száraz és kemény, nem túl kellemes élmény harapni, néha már kicsit sérti is szájpadlásom. A húspogácsa enyhén fûszeres és átsült, kicsit szaftosabb, mint az átlag, de sajnos még kellene bele szósz bõven amitõl a száraz érzést hirtelen tudnánk kompenzálni. A cheddar ízre sem kelti az a benyomást miszerint valóban abba a kategóriába tartozna, sokkal inkább van trappista íze. A bacon enyhén ropogós és sós, ez mondjuk pont jó így ahogy van. A salátaágyban szereplõ versenyzõk átlagos minõségûek, kiemelkedõt egyikre se tudnék mondani. A köretként érkezett hasábburgonya durván fûszeres ahogy az a látvány után sejthetõ, jól kisült és ropog is ahogy kell. A coleslaw selymes, majonézes íze szerencsére frissít szánkon és ízre is teljesen rendben van. Összességében egy ma már átlagosabbnak mondható burger lett a New York, a sajtos galibát sajnálom, illetve azt, hogy ez a példány erõsen száraz lett. A limonádé viszont tényleg jó, lágyan buborékos és tele van gyümölccsel.

Pont: 7/10


Mennyiség: Már a látvánnyal is félig jól lakunk, tényleg emberes adag ez így menüzve. A zsemle egy fikarcnyival akár lehetne nagyobb is, ennyi húshoz nagyon centizni kell a dolgoz, mert hamar úgy járhatunk, hogy csak húst szorongatjuk önmagában. Szószból kellene bele bõven, mivel anélkül ez száraz önmagában, hiába szaftosabb a dupla húspogácsa. A bacon és a sajt elegendõ is, szerintem a dupla megvan benne. Köretbõl a hasábburgonya a bõségesebb kiadás, a coleslaw saláta nagyjából két falatra elfogy, ebbõl lehetne mondjuk szintén dupla mert ez így inkább a jelképes adag szintet üti meg. Mire minden elfogyott a tálról megjött a szétrobbanok érzés, adagra tényleg brutális a New York menü.

Pont: 10/10

Ár/érték: Sikerült a legdrágább példányt kilõnöm az étlapról, a New York menü pontosan 2690 forintot kóstál ami azért nem kevés fõleg ha azt nézem, hogy nem volt olyan “aztak…a” ledöbbenésem a minõségtõl, a sajtos elkeverésrõl nem is beszélve, de talán az csak egyedi baki. Az egy literes classic limonádé 1390 forint ami kiválóan alkalmas 2-3 ember részére is ha nincsen kánikula. A hely hangulata tényleg jó, bár a retro elemekkel nem tudom miként illik össze egy igazi after partykon visszaköszönõ deep house best off tracklist, érdekes mindenesetre. Nyáron remek érzés lehet kicsit a zöldbe kiszabadulva falatozni, ne adj Isten italozni. Kicsit hiányolom a burgerbõl a karakteres elemet ami egy kicsit kiemelné az átlagból. Igaz, hogy manapság már egészen sok helyen árulnak minõségi szendvicseket, így leginkább már ezekhez mérten húztam az átlagot.

Pont: 7/10

(ha szeretnéd tudni a Városliget melyik szegletében találod a Pántlikát akkor KLIKK IDE és megmutatjuk)

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/pantlika-new-york-burge...

sponsored links

Keres?s