Pácolt oldalas, chilis-gyömbéres tésztával

2014-08-15

sponsored links

Ez a nagyszerû, fûszeres, pácolt, sült oldalas a thai chili szószos, gyömbéres tésztával a párom specialitása. Annyira csípõs, hogy a könnyünk csorog tõle, de imádjuk a gyerekkel együtt. Úgy esszük, hogy közben azon nevetünk, hogy ki szenved jobban, hogy mennyire elzsibbad a szánk az ételtõl. De egyszerûen imádjuk. Pedig ritkán eszünk csípõset, de ezt rendszeresen kérjük a páromtól, hogy készítse el nekünk.

Az oldalas annyira finom omlós és egyben, tele van ízzel, a csípõs tészta pedig a vele sült káposztával, tökéletes kiegészítõje a húsnak. Úgy a legfinomabb, ha káposztasalátából készítjük, legalábbis, párom elõször úgy készítette, mert nem volt itthon épp nyers káposzta, viszont a hûtõben volt egy nagyon finoman összeérett káposztasaláta. Annak ajánlom ezt az ételt, aki kifejezetten kedveli az ázsiai ízvilágot, habár ez nem egy tradicionális fogás, de érdemes kipróbálni.



Pácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztávalPácolt oldalas chilis-gyömbéres tésztával

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg oldalas

1 csomag spagetti tészta

kisebb darab gyömbér

1/4 fej fehér káposzta (de isteni finom, ha káposztasalátából készítjük)

4 gerezd fokhagyma

thai édes-csípõs chili szósz

világos szójaszósz

napraforgó olaj

1 mokkáskanál õrölt kömény

1 fej vöröshagyma

só, bors

Elkészítés:

Elõzõ este az oldalast feldaraboljuk ?egycsontos? darabokra és bepácoljuk az alábbi páccal.

Megtisztítunk és lereszelünk 3 duci gerezd fokhagymát egy tálkába, ehhez adunk 1 evõkanál édes chili szószt, 3 evõkanálnyi napraforgó olajat, sót, borsot, õrölt köményt. Jól elkeverjük a pácot és bekenjük vele a húsokat, egy fej vöröshagymát is megtisztítva, vastagabb szeletekre vágunk és a hús mellé szórjuk, majd az egészet egy jól záródó edénybe téve másnapig a hûtõben pihentetjük, hogy jól átjárja a húsdarabokat a fûszer.

Másnap wokba, vagy egy nagyobb serpenyõbe téve, megpirítjuk az oldalasdarabokat a hagymával együtt, majd egy kevés vizet aláöntve pároljuk sütjük, míg omlósan puha nem lesz.

Ha a hús megsült, kivesszük a serpenyõbõl, lefedve melegen tartjuk.

DSCN1333

A káposztát vékonyan felszeleteljük a hámozott gyömbérdarabbal együtt, majd beletesszük a wokba/serpenyõbe, amiben az oldalast készítettük. Hozzáadunk körülbelül 2 evõkanál szójaszószt, 1 evõkanál édes chili szószt és egy gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelve.

Mikor a káposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a csomag spagettit és kevés vizet aláöntve, fedõ alatt megfõzzük, közben gyakran megkeverjük és pótoljuk a vizet, ha szükséges.

Addig kell így fõzni, míg a káposzta is és a tészta is megfõ, de mire ez bekövetkezik, addigra elfõ alóla teljesen a felesleges folyadék.

Miután elkészült a tészta visszatesszük rá az oldalasdarabokat és fedõ alatt, hagyjuk tálalásig.

Tipp: a sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz elég sós

Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a FacebookonPinterestenBloglovin?




Még több finomság:




Temesvári sertésragu "reform" galuskával
Temesvári sertésragu "reform" galuskával


Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával
Húsvét ? Báránytekercs medvehagymás juhtúróval töltve, tejes puliszkával


Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell töltve, friss salátával
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkínivel töltve, friss salátával


Töltött dagadó, körtés zöldsalátával
Töltött dagadó, körtés zöldsalátával


köles
Zöldséges rakott köles kecskesajttal, friss zöldsalátával




Folytats a blogon ... szilvasgomboc.cafeblog.hu/2014/08/15/...

sponsored links

Keres?s