Pácolt csirkemell cukkinibundában

2014-07-06

sponsored links


Az idén elõször  ültettem gömbcukkinit, már készítettem belõle töltöttet, most lereszeltem, és joghurtban pácolt csirkemellet burkoltam be vele.


Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell
  • 3 db öklömnyi gömbcukkini
  • 2 dl joghurt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pár kanál liszt
  • 1db tojás
  • olaj


Elkészítése:

A joghurtba belepréseltem 2-3 gerezd fokhagymát, fél dl olajat,borsot.
A felszeletelt,vékonyra kivert,sózott csirkemellet egy pár órára bepácoltam a fûszeres joghurtba.
A cukkinit lereszeltem, sóztam, majd 20 perc állás után kicsavartam a sós létõl. Tojást, borsot, és annyi lisztet adtam hozzá,hogy galuskasûrûségû legyen.
Egy serpenyõben olajat hevítettem, és egy-két evõkanál masszát elterítettem benne, majd ráhelyeztem egy szelet húst,és rákanalaztam szintén 1-2 kanál cukkinit.
Sütöttem egy pár percig erõs lángon, majd egy villa, és egy széles lapát segítségével megfordítottam.
Ezt az oldalt is szép pirosra megsütöttem, ez alatt a mell is jó omlóssá megpárolódott a két cukkini réteg között.
Papírtörlõvel leitattam az olajtól, majd házi vegyes savanyúsággal tálaltam.
A Mátrai borzaskát is így készítik, csak burgonyával.



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/07/pac...

sponsored links

Keres?s