PÁRNAFÁNK zsírral

2014-01-07

sponsored links

Hozzávalók:
25 dkg liszt
4 evõkanál olvasztott, 
langyos zsír
2 tojás
2 kanál 9%-os ecet
1 kk sütõpor
2 kanál cukor
csipet só
6-7 kanál joghurt, aludttej
1 citrom reszelt héja

A kenéshez:
olvasztott, langyos zsír
A szóráshoz:
vaníliás porcukor 


A lisztet deszkára szitáljuk, rászórjuk a sót, a cukrot, a sütõport, a citromhéjat, hozzáadjuk a tojást, ráöntjük az ecetet, majd jó alaposan összedolgozzuk annyi joghurttal, amennyitõl puha, selymes tésztát kapunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk, majd  15 percet pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük olvasztott zsírral, fentrõl középig, lentrõl fel, jobbról középig, balról széléig hajtogatjuk. Tovább pihentetjük 10-15 percet, majd a hajtogatást-kenegetést-pihentetést  még 2X megismételjük.
Végezetül félujjnyi vastagra nyújtjuk, derelyevágóval tetszõleges méretû négyszögekre vágjuk, majd bõ, forró olajban mindkét oldalát rózsaszínûre sütjük.
Vigyázzunk, hamar megég, az olaj ne legyen túl forró, akkor kívül égett, belül nyers marad.
Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral.
Savanykás lekvárral, citromkrémmel fogyasszuk! 
A receptet kis változtatásokkal Gergely Éva "Süssünk, süssünk valamit" könyvébõl készítettem.
 

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2014/01/parnafan...

sponsored links

Keres?s