PUPUSAS

2014-07-10

sponsored links
















Pupusas... Közép-Amerika nyugati részén, El-Salvador-nak a nemzeti eledele. Ez egy töltött tészta féleség, ami nagyon hasonlít a quesadillas- hoz. Sok féle képen megtölthetjük, variációja szinte megszámlálhatatlan. Lehet hússal, hallal, sajtokkal, sonkával de még babpürével is tölteni. Nagyon finom, igazi különlegesség. Elég laktató, úgy hogy kiváló reggeli vagy vacsora alany lehet belõle. Még mellette szól az is, hogy nagyon könnyen elkészül, hiszen sütõporos a tésztája, így elkerüljük vele a kelesztés folyamatát. Azt hiszem nem most készült utoljára, gyakori vendég lesz a konyhámban... Egy adag salátával, hozzá mártásokkal, fejedelmi étek a nap bármely szakában.


Hozzávaló 6 darabhoz: 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütõpor, 1 kiskanál só, 1/2 dl olaj, kb. 120 ml langyos víz. Töltelék most nálam: sonka, reszelt sajt, kockasajt, sült szalonna, újhagyma, tejföl, só, bors.


Elõször a tésztát készítjük el, hogy tudjon majd pihenni egy kicsit. Az összes hozzávalót tálba tesszük, majd szép fényes, rugalmas, sima tésztát gyúrunk belõle. A pulton hagyjuk és letakarva addig pihentetjük, amíg a tölteléket is elkészítjük. Mivel rengeteg féle képen megtölthetjük, én most a sonkás-sajtos változatot írom le. A húsos szalonnát apróra felkockázzuk és zsírjára kisütjük. A sonkát ledaráljuk, majd a többi hozzávalóval együtt, krémes tölteléket keverünk belõle. Ízesítjük a krémet sóval és õrölt fekete borssal. Ez után jöhet a tészta töltése. A pihentetett tésztát 6 felé elvágjuk, majd minden egyes darabot ovális nagy tenyérnyi lappá kinyújtjuk. A tészta közepébe teszünk a töltelékbõl, majd a tészta széleket összefogva, összecsipkedjük végig. 


 


Megfordítjuk és máris tehetjük a teflonserpenyõbe. Mind a hat tésztával így járunk el. 




Mikor elkészültek, a serpenyõt a tûzre tesszük és közepes hõmérsékleten, lassan, hogy ne égjenek meg, megsütjük a töltött tésztákat. Nagyjából 5-5 perc alatt megsülnek az oldalak. Forrón, sok salátával, mártásokkal, frissen tálaljuk. Egy pohár tejjel a legfinomabb reggelire való...








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s