PUNCSKRÉM - MIGNON -TORTA

2014-01-11

sponsored links



Mindig nagy kedvenceim között voltak a mignonok, ritkán készítek mert nagyon pepecses fõleg a cukormáz készítése.
Mostanában már kapható poralakban fondant cukorpor amihez csak vizet kell adnunk majd 40 fokra felmelegíteni és máris készen van a csoda minden fajta kínlódás nélkül.




Váncza-projectemben nagyon sok mignont készítettem, jobbnál jobbakat, de nálam a befutó a puncskrém mignon lett.
A krém vörösborral készül és valami mennyei finom.
A piskótát édes morzsával készítjük és - e miatt pihe puha tésztánk lesz ha megsül.
Természetesen az édes morzsa helyettesíthetõ liszttel vagy darált mandulával  !
Már akkor eldöntöttem hogy egyszer elkészítem tortaként is, aminek most jött el az ideje.

A piskóta hozzávaló , a teljes adag! . . . egy 15 cm-es tortaformába lett elég.
Puncskrémbõl  egész adagot készítettem amivel egy rétegbe töltöttem be a tortát és a maradékkal körbe kentem a tetejét és az oldalát is egyenletesen.
A krémhez 1 deci bort mértem ki !
Ha a tetejére nem akartok krémet rakni akkor felezzétek a krém mennyiségét!
Hûtõbe raktam 3 órára hogy jól összefagyjon.
A készen vásárolt fondant porból 25 dekát kimértem és 25 ml vízzel elkevertem majd 40 fokra felmelegítettem, beszíneztem piros ételfestékkel  és behúztam vele a tortát.
Elõször csak a felével, hûtõbe raktam kb 10 percre, ezalatt meghúzott a fondant a tortán és a maradékkal teljesen behúztam, így nem olvad el a krém alatta.
Csak a torta tetejére kell önteni az elkészült meleg fondant és hagyjuk hogy szépen lecsurogjon az oldalára is.
Amikor már majdnem megkötött a fondant a tortán akkor kivesszük a hûtõbõl és és színes cukor darával beszórjuk az oldalát.  De ez a mûvelet el is hagyható.
A fondant port a Desszert Mester webáruházból szoktam rendelni 

Érdemes elkészíteni mert nagyon különleges és finom!










A receptet , A Mi Süteményes Könyvünk Ma blogomban találjátok erre a linkre kattintva!

Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/01/puncskr...

sponsored links

Keres?s