Puncs szelet

2014-06-14

sponsored links





Nagyon finom és nagyon mutatós sütemény.


Hozzávalók

A tésztához
500 g liszt
200 g vaj
2 tojás
150 g porcukor
1/2 csomag sütõpor
4-5 evõkanál tej

A töltelékhez
1 tésztalap
2 evõkanál mazsola
1 evõkanál kakaópor
1/2 citrom reszelt héja
4-5 evõkanál eperlekvár

A sziruphoz
400 g eperlekvár
150 g cukor
50 ml rum
50 ml víz
2 evõkanál mazsola

A mázhoz
250 g cukor
130 ml víz
1 kávéskanál 20%-os ecet
kevés piros vagy rózsaszín ételfesték

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Ehhez elõször kétfelé vesszük a tésztát, majd az egyik részt újra felezzük.
Lisztezett munkafelületen a két kisebb gombócból kb. fél cm vastagságú, a nagyobb gombócból pedig egy nagyjából 1 cm vastagságú, azonos méretû lapot nyújtunk.
180 fokra melegített sütõben, tepsi hátán vagy sütõlapon mindhármat megsütjük.
A vastag lapot (ha kihûlt) kézzel egy tálba tépkedjük, morzsoljuk. Nem baj, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak benne.
Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a kakaóport.
A szirup hozzávalóit felforrósítjuk, a tésztamorzsához öntjük és kanállal (forró!) összedolgozzuk.
Az egyik vékonyabb lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal.
A mázat fondant fõzése címû bejegyzésben leírtak szerint elkészítjük és bevonjuk vele a süteményt.
Egy napot hûvös helyen pihentetjük, hogy kellõen átpuhuljon az egész, ezután szeletelhetjük.



Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/06/puncs-...

sponsored links

Keres?s