Pulykamell Wellington módra

2015-02-12

sponsored links


Anyukámék karácsonyra ismét egy különleges pulykaétellel készültek, mint ahogy az utóbbi években mindig. Elõfordult már pulykamellsteak vörösboros szilvamártással és mézes sült pulyka is - ez utóbbi több karácsonyon - az ünnepi asztalon.

Most egy olyan ételt választottak a Lajos Mari konyhája címû magazin téli számából, amelyet elõzõ nap elõ tudtak készíteni úgy, hogy másnap már ne legyen vele sok gond. Vagyis elõkészíthettek volna...mert teljesen elfelejtették. Így a teljes munkafolyamat december 25-ére maradt. :) Fontos lett volna jól behûteni az elõsütött húst és a gombapépet, de az idõhiány miatt ez elmaradt. Amennyire tudták lehûtötték, de aztán haladni kellett tovább a teendõkkel. Nekünk így is nagyon ízlett.

Állítólag Wellington hercegérõl, egy angol hadvezérrõl kapta ez az étel a nevét, aki a waterloo-i csatában is gyõzelmet aratott Napóleon serege felett. A herceg a napóleoni háborúkat lezáró bécsi kongresszuson az angol delegáció tagja volt. Ez egy igencsak maratoni ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2015/02/pulyka...

sponsored links

Keres?s