Pulykamell sütõben sült zöldségekkel

2014-04-16

sponsored links


Akár hétköznapi ebédre is gyorsan elkészíthetõ ez a citromos, zöld fûszeres pulykamell, sütõben sült zöldségekkel. Este néhány perc alatt elõ kell készíteni mindent, aztán másnap már csak a frissen sütés marad hátra.
Talán a legjobb ami a karfiollal történhet az, ha sütõben sütjük meg. Itt korábban már mutattam. Legújabban a karfiol mellett a sült pasztinák (peszternák ki hogy ismeri) is nagy kedvenc lett.



Hozzávalók 4-6 fõre:
700 g pulykamellfilé vékony szeletekre vágva (6 szelet)
1 tk. koriandermag
1 tk. római kömény
3 g fokhagyma
3-4 szál petrezselyem
1 kis csokor koriander
1 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
1 tk só
50 ml olívaolaj


1 nagy karfiol
4-6 répa
1 méretes pasztinák (legalább fél kilós darab volt az enyém)
olívaolaj és fûszerek ízlés szerint (só, római kömény, koriandermag, füstölt paprika)

bulgur (én fejenként 30-40 grammal számolok, de ha valaki nagyobb étkû, akkor készüljön több)

A húst alaposan megmosom és konyhai papírtörlõkendõvel szárazra törlöm. A koriandermagot és római köményt száraz forró serpenyõben megpirítom. Mozsárban összetöröm. A fokhagymát, megmosott és megszárított zöld fûszereket is felaprítom. A sóval bedörzsölöm a hússzeleteket. Az olajban elkeverem a mozsárban összetört fûszert, a fokhagymás zöld fûszereket és a citromhéjat és citromlevet. alaposan beledolgozom a húsba a pácot. Éjszakára lefedve hûtõbe teszem.
Szintén este elõkészítem a zöldségeket is. A karfiolt megmosom rózsáira szedem, dobozban hûtõbe teszem. A répát és pasztinákot is megmosom, megpucolom, felkockázom és vízzel teli edénybe hûtõbe teszem.
Másnap ebéd elõtt a zöldségek sütésével kezdek. Két nagy tepsit kibélelek sütõpapírral. A répa-pasztinákról leöntöm a vizet. Nálam ezúttal egyszerû sós olívaolajas sült zöldségek készültek, de a karfiolt nagyon szeretjük például koriandermag-római kömény keverékkel fûszerezni vagy egy kevés füstölt paprikát is adok néha hozzá. Mindenki ízlése szerint fûszerezze. A lényeg csak az, hogy egy kevés olívaolajjal is meglocsolom és azt alaposan beledolgozom. Majd a sütõpapírra szedem és elõmelegített 210-220 fokos sütõben 30-35 perc alatt megsütöm ( a két tepsi miatt szükséges cserélni õket és kicsit tovább tart megsütni)
A bulgurt bõ sós vízben megfõzöm. Egy kisebb csokor petrezselymet apróra vágok és hozzákeverem. Adok hozzá 1-2 evõkanálnyi olívaolajat is.
A húst elõveszem a hûtõbõl és száraz forró serpenyõben gyorsan megsütöm. Mindkét oldala néhány percet elég ha sül, a vékony szeletek gyorsan átsülnek.
Azonnal tálalom.



Folytats a blogon ... www.colorsinthekitchen.com/2014/04/pu...

sponsored links

Keres?s