PROSCIUTTO, BIVALY MOZZARELLÁVAL...

2014-07-22

sponsored links















A minap ügyeimet intézve betértem az Italia Culinaria nevû boltba, ahol minõségi olasz élelmiszereket árulnak. Rengeteg féle olasz száraz tészta, sajt, fûszer, édesség, kávé és bor várja a betévedõt. Itt akadt a kezembe a bivaly mozzarella... Régóta szerettem volna megkóstolni, mert úgy hallottam, hogy sokkal ízletesebb a sima tehéntejbõl készült fajtáinál. Valóban, ez is így van. Krémesebb, lágyabb a textúrája és az ízében is van valami "több" az átlagos mozzarella sajtokhoz képest. És ha már szert tettem rá, méltó módon használtam fel ezt a hófehér, puha sajtot. A TV. Paprika mûsorában láttam egyszer egy olasz séfet, aki az aznapi adásban elkalauzolta a nézõt Amalfiba, a híres Dél-olasz kisvárosba. Ez a sziklára épült gyönyörû városka amellett, hogy pazar látvánnyal bír, híres a Citrom ültetvényeirõl és a nem messze lévõ, Bivaly farmjáról. A séf, a farmról hozott mozzarellából készítette el, az általam is posztolt elõételt. Nagyon finom, igazi olasz elõétel egy pohár fehér bor kíséretében...


Hozzávalók 4 személyre: 8-10 szelet Prosciutto sonka, 450 gr. bivaly mozzarella, 250 gr. mascarpone sajt, 1 púpos evõkanál pesto, só, õrölt fekete bors, 250 gr. rukkola saláta, 8-10 szem oliva bogyó.


A mascarponét kikeverjük a pestóval, majd sóval és õrölt fekete borssal ízesítjük a krémet. A sonka szeleteket deszkára tesszük, majd mindegyiket megkenjük a krémmel. Rukkola salátát terítünk rájuk keresztben, majd a tetejére ültetünk egy darab bivaly mozzarellát. Szorosan feltekerjük, majd megtûzzük a tekercseket egy bambusz pálcikával. Jól behûtjük a sonkás roládokat, majd tálaláskor oliva bogyóval, illetve friss, bogyós gyümölccsel adjuk asztalra. Nagyon finom és ízletes elõétel...








Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s