Popcorn helyett ? ropogós csicseriborsó

2012-01-07

sponsored links

Van ez a ropogós pörkölt kukorica, amit többféle ízesítésben lehet kapni és amit én általában csak akkor tudok abbahagyni, ha elfogyott. Valami hasonló ropogtatnivaló után kutattam, csak csináld-magad verzióban, amikor rátaláltam a kedvenc ázsiai gasztroblogomon a ropogós csicseriborsóra. G. mérsékelt lelkesedéssel fogadta, (“Ropog.”), de végülis õ a kukoricás változatnál is megáll 3 szem után és hummuszt sem szereti. De nekem nagyon bejött.

Filmnézéshez, asztalra ropi helyett, ha még nincs kész a vacsora vagy egyszerûen csak azért mert finom.

 

Hozzávalók:

1 doboz 400g-os csicseriborsókonzerv

olívaolaj

fûszerkeverék tetszés szerint

A csicseriborsót leszûrtem, majd hagytam lecsepegni. Egy tepsibe egy réteg papírtörlõt fektettem, erre ráborítottam a lecsepegett csicseriborsót, erre ismét egy réteg papírtörlõ került és óvatosan felitattam vele borsó maradék nedvességét. Eltávolítottam a papírtörlõt, kb. 1 evõkanálnyi olívaolajjal óvatosan bedörzsöltem borsószemeket, és 35-40 percre 200°C-ra elõmelegített sütõbe toltam. A vége felé azért érdemes rápillantani, nehogy megégjen, vagy ha nem egyenletesen pirulna, akkor keverjük is át.

Amikor ropogósra és pirosra sültek a borsószemek, kivettem a sütõbõl, megszórtam sóval és kevés barbecue fûszerkeverékkel, de ehelyett tetszés szerint választhatunk bármit.

 



Folytats a blogon ... https://makviragblog.wordpress.com/20...

sponsored links

Keres?s