Poharas finomság

2014-08-17

sponsored links

Holnap kisfiam már 5 évet tölt, és a hagyományos joghurt torta mellé, amely idén három szinben készült, gondoltam kedveskedem egy kis poharas desszerttel is. Az enyémek ugyanis szivesebben kanalazgatnak mint elrágnak egy sütit.

poharas finomsag

És mivel az ötlet a torta kavargatás közben született, nagyjából, minden maradék belekerült. Pont emiatt mennyiséget nem igazán tudnék mondani, csak úgy szemre?

8 pohárnyit készitettem. Kb. 2o dkg étkezési kekszet morzsoltam össze, és kb. 3oo ml nem cukrozott sûritett tejjel kavartam össze. Ez persze nem kötelezõ. Mehetett volna csak a keksz simán.

Minden pohár aljába tettem, ez lett az elsõ réteg. Ezek után ribizli kocsonyát kanalaztam rájuk, majd vaniliás krémet. Be kell vallanom, ez Dr. Oetker-es vaniliás sütemény krém lett. Ezek után gyümölcsöt szórtam. Vegyesen. Került rájuk málna, ribizli, áfonya, és tejszinhab.

Persze nem birtam kivárni a holnapi napot, és ebéd után bekanalaztam egyet. A savanykás gyümölcsök, az édes krémmel, és a savanykás kocsonyával nagyon jól passzolnak.  Megvagyok elégedve magammal:)).

Nagyon praktikus gyors édesség, mutatós. Ha egy szebb pohárban tálaljuk, elegáns party-kon is simán megállja  a helyét.






Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s