Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek
sponsored links
A hét elején ?pizza party? volt itthon, a gyerek kívánságára és a pizzaszószból amit fõztem, egy kevés megmaradt, amit egy kis dobozban a hûtõbe tettem. El kellett használnom, hogy ne menjen tönkre, ezért ezeket a finom pizzás, kelt háromszögeket készítettem belõle. A tészta felére elég is lett, a másik felét pedig tejföllel, sima és füstölt sajt keverékével készítettem el.
Nagyon jók lettek, puha, ízletes a tetejükön ropogós sajttal. Tízóraira, uzsonnára szuper választás.
Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg kenyérliszt BL80
5 dkg világos rozsliszt
25 dkg sima liszt
15 dkg tejföl
1,5 dl langyos víz
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 tasak száraz élesztõ
1 db tojássárgája
a töltelékhez:
4-5 evõkanálnyi fõzött, fûszeres pizza szósz
10 dkg Trappista, vagy Edami sajt
10 dkg füstölt sajt (nálam Parenyica, mivel ez nem annyira füstös ízû)
2 evõkanál tejföl
Elkészítés:
A kenyérsütõgép üstjébe a következõ sorrendben behelyezzük a hozzávalókat: az olajat, tejfölt, langyos vizet, sót, cukrot, liszteket és a tetejére pedig az élesztõt.
Ha nincs kenyérsütõgépünk, kézzel dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha friss élesztõt használunk, akkor egy kevés langyos vízben oldjuk fel, mielõtt
hozzádolgozzuk a többi alapanyaghoz.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk közepesen lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasszuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet.
Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.
Pizzás háromszögek
Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, néhány mozdulattal, óvatosan átdolgozzuk, és elfelezzük, majd 5 percig hagyjuk pihenni.
Az egyik felét a tésztának vékonyra nyújtjuk és megkenjük a pizzaszósszal és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre vágjuk és sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd megszórjuk sima és füstölt sajt keverékével és ezt is feltekerjük és háromszögekre vágjuk és szintén a tepsire sorakoztatjuk a pizzás háromszögek mellé.
sajtos-tejfölös háromszögek
Sütés elõtt hagyjuk 20 percig kelni, majd megkenjük tojássárgájával és kevés reszelt sajttal szórjuk.
Elõmelegített sütõben 190 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután a háromszögek megsültek, rácsra téve hagyjuk hûlni.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Fahéjas-mascarponés háromszögek
Házi ?Songoku? avagy sonkás-gombás-kukoricás pizza
Egyszerû sajtos csiga + farsangi élménybeszámoló
Tejfölös-burgonyás pogi baconnel (extra puha)
Pizza házilag: sonkás bazsalikomos, csirkemájragus
Nagyon jók lettek, puha, ízletes a tetejükön ropogós sajttal. Tízóraira, uzsonnára szuper választás.
Pizzás és sajtos-tejfölös háromszögek
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg kenyérliszt BL80
5 dkg világos rozsliszt
25 dkg sima liszt
15 dkg tejföl
1,5 dl langyos víz
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
1 tasak száraz élesztõ
1 db tojássárgája
a töltelékhez:
4-5 evõkanálnyi fõzött, fûszeres pizza szósz
10 dkg Trappista, vagy Edami sajt
10 dkg füstölt sajt (nálam Parenyica, mivel ez nem annyira füstös ízû)
2 evõkanál tejföl
Elkészítés:
A kenyérsütõgép üstjébe a következõ sorrendben behelyezzük a hozzávalókat: az olajat, tejfölt, langyos vizet, sót, cukrot, liszteket és a tetejére pedig az élesztõt.
Ha nincs kenyérsütõgépünk, kézzel dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha friss élesztõt használunk, akkor egy kevés langyos vízben oldjuk fel, mielõtt
hozzádolgozzuk a többi alapanyaghoz.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk közepesen lágy, rugalmas tésztává. Addig dagasszuk, míg a tészta felülete fényes és hólyagokat vet.
Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.
Pizzás háromszögek
Miután a tészta megkelt, enyhén lisztezett munkalapon, néhány mozdulattal, óvatosan átdolgozzuk, és elfelezzük, majd 5 percig hagyjuk pihenni.
Az egyik felét a tésztának vékonyra nyújtjuk és megkenjük a pizzaszósszal és megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre vágjuk és sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, majd megszórjuk sima és füstölt sajt keverékével és ezt is feltekerjük és háromszögekre vágjuk és szintén a tepsire sorakoztatjuk a pizzás háromszögek mellé.
sajtos-tejfölös háromszögek
Sütés elõtt hagyjuk 20 percig kelni, majd megkenjük tojássárgájával és kevés reszelt sajttal szórjuk.
Elõmelegített sütõben 190 fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Miután a háromszögek megsültek, rácsra téve hagyjuk hûlni.
Ha tetszenek a receptjeim az alábbi helyeken is megtalálható a Szilvásgombóc konyhája: a Facebookon, Pinteresten, Bloglovin?
Még több finomság:
Fahéjas-mascarponés háromszögek
Házi ?Songoku? avagy sonkás-gombás-kukoricás pizza
Egyszerû sajtos csiga + farsangi élménybeszámoló
Tejfölös-burgonyás pogi baconnel (extra puha)
Pizza házilag: sonkás bazsalikomos, csirkemájragus