Pizza33 ? Mexikói & Csirkés tortilla

2014-03-05

sponsored links

Még tavaly nyáron egy hajtott pizzával kacérkodtam a Pizza33-tól utoljára. Mivel ahogy már több ízben sírta a szám a választék beszûkölése miatt, próbálom a régebben tesztelt alanyokat felásni. Az akció szó minden ember fantáziáját megmozgatja és kétszer akkora figyelemmel olvassa át az ajánlatot. Velem sem történt máshogy, mikor megláttam dupla tortilla akciójukat. A képlet pofonegyszerû, két darabot kapunk éppen kétezer forint alatt. Három különbözõ összeállításból válogathatunk, melyekbõl az egyik nem tartalmaz húst, így számomra mintha nem is szerepelne.

A másik kettõ a mexikói és a csirkés, gondolom nem szorulnak különösebb magyarázatra, hogy ugyan mégis mi lehet bennük, de úgy szép ha itt is leírom, mint a többi egyéb másik postban. Elõbbi leírása így fest: tortilla öntet, vörösbab, fõtt-füstölt csülök, trap(p)ista sajt, tortilla öntet és jalapeno paprika. A csülöktõl nekem kicsit megmagyarosítja, de izgatottan várom milyen lesz tõle. A csirkés pedig ilyen: jégsaláta, paradicsom, uborka, lilahagyma, pirított csirkecsíkok, trap(p)ista sajt, tortilla öntet. Az étlapból még kideríthetõ, hogy bizony 30 centi átmérõjû tortillákba tekerik, ami azért nem kicsi.

Esztétikai megjelenés: Nos átvételkor a futár már bõszen elnézést kért, mivel elfogytak a dobozaik ezért lett ez a kissé spártai csomagolás jelen esetben. A tortilla kapott egy alul fogható alufóliás tekerést akár egy utcai gyrososnál, utána az egészet betekerték még két réteg alufóliával, majd a biztonság kedvéért húztak még rá egy réteg sima fóliát is. Végezetül berakták egy sima nejlonzacskóba és megcsomózták. Sajnos ehhez nem adtak késégfejlesztõ játékot, de nem is bánom mivel nem kis tudást igényel a kicsomagolása ilyen esetben. A szisztéma mindkettõnél nagyjából ugyanaz, a nyitott részre kerül egy jó adag sajt ami ráolvad és eltakarja a feltétek többségét. A csirkésnél szerencsére a hús egy része kilátszik és egy apró csík hagyma. A mexikóinál leginkább csak egy szem kukorica, ezért a biztonság kedvéért mindkettõt alaposan szétnyitottam. Mindkettõ alaposan meg van pakolva és minden egyes feltét fellelhetõ. Sajnos az egyedi szállítási mód miatt kicsit szétestek, nem tartanak szorosan.

Pont: 8/10

Ízvilág: A csirkésben valami nagyon durván erõs lilhagyma lapult, az elsõ falattól az utca végén is kidöglöttek a vérszívók, tipikus randigyilkos, de az a legjobb ha nem is engedünk élõlényt közelünkbe úgy 20-30 óráig. A sajt kellemes, nyúlós és ízre is egészen korrekt. A tortilla öntet egy hangyányival lehetne sûrûbb, így hajlamos fogyasztás közben könyökünkig elcsurdogálni ha nem vigyázunk. A csirkehús enyhén fûszeres, leginkább a gyrost juttatja eszembe íze. A zöldségek ropogósak és frissek, legjobban az uborka vizsgázott nálam. Egyetlen egy saláta levélnél éreztem egy enyhe kesernyés ízt, de a többi rendben. A mexikói teljesen más ízvilág, sokkal karakteresebb. A tortilla itt kicsit átázott és az elsõ falatoknál pépesnek érzõdik, de ezen változtatni talán nem is lenne oly egyszerû. A bab pont jó, nem lett kemény, de nem is mállik szét magától szánkban. A kukorica szerencsére nem édes. A csülök telitalálat, sokkal jobb, mint például egy agyonfõtt marhahús. A csípõsséggel egyetlen egy probléma van mégpedig, hogy nem egyenletes, valahol semmi majd a következõ falatnál lesbõl alattomosan támad és erõsen! A szívemhez nekem a mexikói közelebb áll, de a csirkéssel sincsen baj.

Pont: 8/10

Mennyiség: Csak abban az esetben vállaljuk be egyedül a két példányt, ha a közelben van alkalmas fekvõhely arra, hogy alaposan kinyögjük magunkat és nem éppen a “18+”-tól. A tortilla lapok ha kihajtogatjuk õket akkorák lesznek akár egy kisebb lepedõ, tényleg nem viccelték el a méretét. Feltétbõl mindkettõben bõség van, a mexikói önmagagában sokkal nehezebb fogás, így itt hatványozottan érzõdik a “mindjárt szétrobbanok” életérzés. Abban az esetben ha egyiket szeretnénk megosztani valakivel, tehát fejenként egyet lenyomunk akkor valahogy úgy érzem, hogy az átlagos körúti gyrosos éttermek pitában adott verziójánál úgy 30%-al laktatóbb, a mexikói talán kicsivel több is. Mindkét esetben bele mernél némi sajtot a belsejébe, de õszintén szólva nem tudom ezt mennyire engedi a tortilla recept, utánakeresni most éppen pont lusta voltam.

Pont: 10/10

Kiszállítási idõ: Nos eddig nem tapasztalt módon, itt egybõl két visszaigazoló e-mailt is kaptam. Egyiket a Netpincér nyújtotta, míg a másikat maga az étterem rendszere, ez ám biztonság! Elõbbi nyújt viszont egyedül várható kiszállítási idõt, ami éppen 40 percet jelent. A táv 2.5 kilométer, de ennek 90%-a a körúton történik ahol rotyogóval azért általában jól lehet haladni, a térkép szerint a rendelés pillanatában az út 3 és fél perc alatt megtehetõ. A végeredmény 48 perc szóval egy kicsit lecsúsztak a várható landolásról. A futár jó arc és kedves, a dobozért sûrûn elnézést kért és tekintetében látszódott is, hogy leásott az igazi érzelmi vetületekig. A végén még jó hétvégét is kívánt szóval teljes a boldogság.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nos az akció keretein belül a két tortilla 1960 forintot kóstál amire csak annyit tudok mondani, hogy tényleg megéri. Alapesetben ha külön-külön választanánk õket akkor darabjáért kéne fizetni 1433 foritnot., ott már elgondolkoznék, hogy lehet egy pizza jobb vétel. Viszont amíg az akció él addig agyalásnak helye nincs, ez jó duó. Ezen a dobozos malõrön bizonyára már agyal az étterem, miként lehetne megoldani talán nem is olyan nagy feladat. Eddig nem igazán lehetett panaszom a Pizza33-ra, több ízben is helytálltak. A következõ randevú idejét még megtippelni se merem, talán ha lesz valamilyen új akció vagy esetleg új étel a repertoárban. Két fõvel dolgozó falkák nyugodtan próbálják be, nem nagyon marad éhes száj a tortillák után, hacsak persze nem medvékrõl van szó.

Pont: 9/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/pizza33-mexikoi-csirkes...

sponsored links

Keres?s