Pizza Speedy ? Pizza Traktor (45 cm)

2014-05-16

sponsored links

Mivel a napfĂ©ny mostanĂĄban nem sokat segĂ­tett a boldogsĂĄghormon termelĂ©sĂ©ben ezĂ©rt dupla adag rĂĄkĂ©szĂŒlĂ©ssel kezdtem el keresni a pĂ©nteki pizza vadĂĄszatot. SokĂĄig keresgĂ©ltem, de vĂ©gĂŒl a Pizza Speedy-nĂ©l kötöttem ki akik egĂ©szen öreg motorosnak szĂĄmĂ­tanak mĂĄr a tĂ©mĂĄban. Étlapjuk hĂĄromfajta pizzamĂ©retet tartogat, 30, 36 Ă©s 45 centis ĂĄtmĂ©rĂ”vel rendelhetĂ”ek. SzĂĄmomra az Ă©des szekciĂł igazi extrĂ©m kalandnak minĂ”sĂŒl amihez a gyomrom jelen ĂĄllĂĄs szerint nincsen teljesen felkĂ©szĂŒlve ezĂ©rt maradok a hagyomĂĄnyos verziĂłknĂĄl, de aki Ă©rzi az erĂ”t nyugodtan ehet pĂ©ldĂĄul ilyesmit: Ă©des alap, sonka, ananĂĄsz, Ă”szibarack Ă©s sajt.

A hagyomĂĄnyos embernek valĂł pizzĂĄk között a 45-ös kategĂłriĂĄban nem kevesebb, mint 83 kĂŒlönbözĂ” összeĂĄllĂ­tĂĄs közĂŒl csemegĂ©zhetĂŒnk, mĂĄr csak vĂ©gigolvasni se kis feladat, nemhogy vĂĄlasztani. Nagy sakkozĂĄs utĂĄn vĂ©gĂŒl a Traktor összeĂĄllĂ­tĂĄs nyert ami az alĂĄbbi összetevĂ”kbĂ”l Ă©pĂ­tkezik szĂ©p Ășj traktorrĂĄ: kolbĂĄsz, vöröshagyma, bacon, hegyes erĂ”s paprika Ă©s sajt. Kerestem egy darabig az összefĂŒggĂ©st a neve Ă©s a hozzĂĄvalĂłk között, talĂĄn annyi jött össze, hogy ezek ĂĄltalĂĄban a parasztos pizzĂĄkat szoktĂĄk dĂ­szĂ­teni Ă©s a traktor is beleillik abba az imĂĄzsba.

EsztĂ©tikai megjelenĂ©s: Átlagos doboz, egy pizza felirat mely körĂŒl lĂĄngok csapnak fel, szerencsĂ©re ezek pirosak Ă­gy mĂ©g inkĂĄbb kezd összeĂĄllni a traktoros vonal. Felnyitva illedelmesen maga a pizza is bemutatkozik, aki egĂ©szen szĂ©p Ă©s szabĂĄlyos formĂĄt kapott, egyedĂŒl az aljĂĄn lĂĄtszik nĂ©mi horpadĂĄs a kör alakon, de talĂĄn a tĂșlzott futĂĄrtempĂłnak köszönhetĂ” csak. SzĂ©p szabĂĄlyos elhatĂĄrolĂłdĂł szĂ©leket kapott Ă©s ami mĂ©g inkĂĄbb tetszetĂ”s benne, hogy szinte hibĂĄtlanul sikerĂŒlt felszeletelniĂŒk elĂ”re, Ă­gy nem kell kĂ©ssel harcolni. A paradicsomos alap tovĂĄbb erĂ”sĂ­ti a piros szĂ­n Ă©lmĂ©nyĂ©t, de a többi feltĂ©t is jĂłl kivehetĂ”. RĂĄnĂ©zĂ©sre kicsit tĂșlerĂ”ben van a hagyma, a hĂșsosabb feltĂ©tek kicsit hĂĄttĂ©rbe szorultak. A sajt kerĂŒlt rĂĄ utoljĂĄra Ă­gy ez az egĂ©szet lĂĄgyan lefedi, szĂ©pen rĂĄolvadt nincsen semmi baj vele. A tĂ©szta ĂĄtlagos vastagsĂĄgĂș, talĂĄn vehetjĂŒk ezt a magyar ĂĄtlagosnak.

Pont: 8/10

ÍzvilĂĄg: A tĂ©szta nem olaszosan ropogĂłs, de nem is nyers, egyedĂŒl talĂĄn egy csipet sĂłval többet elbĂ­rna, de Ă­gy is egĂ©szen jĂł. A paradicsomos alap nem tĂșl intenzĂ­v, inkĂĄbb a vizuĂĄlis hatĂĄssal prĂłbĂĄl minket meggyĂ”zni eredetĂ©rĂ”l. A kolbĂĄsz ĂĄtlagos minĂ”sĂ©gĂ», semmi nagy bumm nincsen Ă­zĂ©ben, de legalĂĄbb nem valami vacak utĂĄnzat. A bacon Ă©s a hegyes erĂ”s paprika szolidan jöttek el a buliba, mert Ă­zĂŒket szinte alig lehet felfedezni, a baconben pedig bĂ­ztam, hogy a tĂ©sztĂĄbĂłl kimaradt kevĂ©ske sĂłt pĂłtolni fogja. CsĂ­pĂ”ssĂ©ge közelĂ­t a nullĂĄhoz, ezt simĂĄn lehet javĂ­tani egy erĂ”sebb paprika fajtĂĄval. Nem csak lĂĄtvĂĄnyra, de Ă­zre is dominĂĄns a hagyma ami nem tĂșl erĂ”s, de minden falatra jut belĂ”le ezĂ©rt meghatĂĄrozĂł lett vĂ©gĂŒl is. A sajt minimĂĄlisan nyĂșlĂłs, Ă­zĂ©vel semmi gond nincsen. ÖsszessĂ©gĂ©ben nem mondanĂĄm, hogy Ă©ltem legjobb pizzĂĄja Ă©s az olaszoknak se kell rettegniĂŒk, hogy befellegzett nekik, de egy ĂĄtlagos kategĂłriĂĄban jĂłl szerepelt.

Pont: 7/10


MennyisĂ©g: 45-ös az Ă©tterem szerint, amiben Ă©n 100%-ig nem vagyok biztos, de lemĂ©rni persze megint lusta voltam. A doboz ĂĄltalĂĄban ilyen szĂ©lessĂ©ggel dolgozik, amihez kĂ©pest egy centi rĂ©sz maradt, szĂłval talĂĄn azĂ©rt valamennyire mĂ©gis igazam van. A tĂ©szta ĂĄtlagos vastagsĂĄgĂș Ă©s szerencsĂ©re egyenletesen lett elosztva. A feltĂ©teket illetĂ”en egyĂ©rtelmĂ»en tĂșlerĂ”ben van a hagyma amibĂ”l simĂĄn ĂĄtvĂĄltoztatnĂ©k 20%-ot legalĂĄbb fincsi kolbĂĄsszĂĄ. ÖsszessĂ©gĂ©ben egy ekkora pizza sok egy Ă©tkezĂ©sre egy fĂ”nek ezĂ©rt nyugodtan vehetjĂŒk kĂ©t fĂ”s adagnak. Sajnos a traktoros Ă©letĂ©rzĂ©s kimaradt eddig Ă©letembĂ”l, de gyanĂ­tom egy egĂ©sz napos szĂĄntĂĄs utĂĄn azĂ©rt mĂĄshogy vĂ©lekednĂ©k az elĂ”bbiekrĂ”l. Felezve simĂĄn elegendĂ” 4 ĂłrĂĄra is a pizza, csak a feltĂ©tek egymĂĄs közti arĂĄnyaival nem vagyok igazĂĄn kibĂ©kĂŒlve.

Pont: 8/10

KiszĂĄllĂ­tĂĄsi idĂ”: ÕszintĂ©n szĂłlva nem hiszem, hogy a NetpincĂ©ren szereplĂ” cĂ­m hiteles, vagy legalĂĄbb több konyhĂĄval dolgozik az Ă©tterem vĂĄrosszerte, mert a tĂ©rkĂ©p alapjĂĄn 14,8 kilomĂ©ter lenne a köztes tĂĄvolsĂĄg ami igencsak extrĂ©m kategĂłria. OptimĂĄlis helyzetben is 25 perc körĂŒlbelĂŒl az Ășt, de ha rĂĄvesszĂŒk ezt a monszun szerĂ» esĂ”zĂ©st akkor nincsen ember aki biztosan ĂĄtjutnak 40 perc alatt. Az e-mail tĂĄjĂ©koztatĂĄsa szerint 60 perc lenne, de az ĂĄtlagos eredmĂ©nyek 49 percet mutatnak. A valĂłsĂĄg pontosan a kettĂ” Ă©rtĂ©k között van mivel 55 perccel rendelĂ©s utĂĄn Ă©rkezett a futĂĄr, tovĂĄbbra is gyanĂ­tom, hogy van egy budai kirendeltsĂ©gĂŒk vagy hasonlĂł. A futĂĄr jĂł arc Ă©s kedves egy fĂ©l pillanatig se dobta be a “mennyi borravalĂłt is kapok?” tekintetet, szĂłval pont ezĂ©rt jĂĄrt.

Pont: 6/10

Ár/érték: Egy dologban viszont verhetetlen a Speedy, mégpedig årban. Jó magyar szokåshoz híven ez egy igen fontos szempont, hogy mennyi az annyi és sokszor a minÔség csak måsodlagos. 45-ös pizzåik egységåron 1890-ért vannak, ami azért mindenképpen jóårasított kategóriåba sorolja a történetet. A feltétek eloszlåsåban tökéletesen visszaköszön az åra, ennyiért nem lenne gazdasågos csurig pakolni kolbåsszal vagy baconnel. A hagyma olcsó így az fér rå leginkåbb. Tipikusan az a kategória ami ehetÔ, ízre nem nagy csoda, de adagra is helytåll. Ezek alapjån mår egy félrészeg tårsasågnak vagy egy masszív måsnapos gyomornak tökéletes vålasztås lehet, elÔzÔ szempontok alapjån pontosan megfelel. Måsodik esélyt nem nagyon låtok a Speedy-re mivel csak pizzåval operålnak, de talån egyszer egy édes verzió, ha teljesen elmegy majd az eszem.

Pont: 8/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytatás a blogon ... mitettemma.hu/pizza-speedy-pizza-trak...

sponsored links

Keres?s