Pizza Paradicsom ? Csirkés papucs fokhagymás tejföllel

2014-07-18

sponsored links

Kettõt pislogtam, és már itt is a nyár közepe, a három hónap öröm és boldogságból, már el is illant másfél. Semmi gond, kárpótolhat minket, hogy péntek van. A péntek nem csak azt jelenti, hogy büntetlenül ihatunk az este és a reggeli fejfájást nem munka közben kell lábon kihordanunk, hanem azt is, hogy jön egy pizza, vagy valami hozzá hasonló. Persze amikor egy ilyen mondatot elolvas, az ember akkor már tudja, hogy most a hozzá hasonló lesz. A pizza tésztából csinálnak sok mindent. Van az alap pizza, aztán annak a vékony, vastag, hajtogatott, kis csigákba gyúrt változata, na meg van a papucs. A papucsa a Pizza Paradicsom variációja a pizza témára, ami valamelyest a calzonera hajaz, de a forma más, és sajttal sem igen találkozunk benne/rajta. Az étlapjukon van pár fajta, én a csirke és a tejföl nagy hódolója ként, a Csirkés papucs fokhagymás tejföl pontnál ragadtam le.

Esztétika,megjelenés: A csomagolási technikájuk, Nb1 -es. Nem nagyon vagyok tisztában a fóliázó gépek árával, de az, hogy ilyen korrekt csomagolásban küldik az ételt, az nálam egy óriási piros pont.(Ennél csak az lenne menõbb, ha a fólián rajta lenne a logójuk). A doboz eltávolítása után, a könnyebb fagyaszthatóság érdekében, tányérra került a cucc és gyorsan meg is vágtam, hogy Ti is láthassátok mi belül a helyzet. A vágás a tészta elemzésében is segített, ami nem túl vékony, de nem is vastag, nagyobb menyiségben igazából csak a papucs széleinél koncentrálódik. A színe szép, ránézésre állagra is rendben lesz. A klumpa orrát levágva elõkerülnek a töltelékek. Fokhagymás tejfölben úsznak a csirkemell kockák, amiket paradicsom, kígyóuborka és jégsaláta darabok kísérnek. Be kell, hogy valljam, hogy ez az az étel, amit a külcsín miatt rendeltem. Melóban ebédlõben megláttam, és meg is szereztem róla minden infót.

Pont:8/10

Ízvilág: A szélén lévõ vastag tészta, ami azért felelõs, hogy a töltelék a helyén maradjon az elsõ rész, amit ízlelek. Sok meglepetést nem okoz, a tészta finom, könnyed és a széleken is megsült, egyáltalán nem nyers. Késsel, villával estem neki, ami talán kicsit megnehezítette a dolgomat, javaslom, ha tehetitek harapjátok. A töltelékek hûvösek, a tészta megsütése után kerülnek csak a papucsba. A fokhagymás tejföl enyhén fokhagymás, akár még egy péntek esti buli elõtt is fogyasztható, az ital biztosan elveszi a szagát. A zöldségek ropognak és egyik sincsen kispórolva. A csirkemell natúr, de miért is lenne ez máshogy, az öntet a zöldségek és az ízletes tészta hozza azt, amit ízben mutatni akar a Csirkés papucs.
Pont:7/10

Mennyiség: Érzetre talán egy 30 centis pizzának felel meg. Ami viszont biztos, hogy egy 30 centis pizza nem kap annyi feltétet, mint amennyi zöldség és husi belekerült ebbe a tésztába. Arányokban talán egy-két plusz csirkemell kockát elbírt volna, illetve a széleken lévõ vastag tészta felhasználásával egy 40 -es papucsot is kihozhattak volna belõle. Amúgy egy átlagos lábméretû fogyasztónak elegendõ egy ebédre.

Pont:7/10

Kiszállítási idõ: Ezen a ponton, mindig elgondolkozok, hogy mivel is lehetne feldobni. Sajnos vagy nem sajnos kiszállítással kapcsolatos történetek, általában csak saját hibámból születnek. Az éttermek jellemzõen hozzák a 45 perc körüli idõt, ami teljesen jó, így tudhatjuk mire számíthatunk. Ez az ebéd a megrendelés után 40 perccel kerül a kezembe, ami valamivel az átlag fölötti teljesítménynek számít.

Pont:8/10

Ár/érték: Az ár az fontos, fõleg így nyáron, mikor megannyi fesztivál és egyéb szórakozási lehetõség van, amire elverhetjük a verejtékes munkával megkeresett pénzünk. Megnyugtatok mindenkit, ha beindította a nyálelválasztását a képen látható étel, csupán két sört vagy egy doboz cigit kell beáldoznia és már eheti is. Ha valaki ezekben a káros dolgokban nem lenne otthon, akkor segítek, 1010 forint amit ki kell csengetni érte, szerintem igencsak baráti. Ha esetleg valaki úgy dönt, hogy rámegy, várjuk a képeket, tapasztalatokat, vagy ha otthon készítitek el, akkor a receptet is küldhetitek, természetesen képekkel.

Pont:7/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/pizza-paradicsom-csirke...

sponsored links

Keres?s