Pizza King Bartók ? Mexikói Quesadilla

2014-04-22

sponsored links

A Pizza King igazi megosztó étterem, jó pár anyázós kommenttel illették õket, viszont van aki azt mondja, hogy ár/érték miatt mégiscsak egy elfogadható megoldás. Az igazat megvallva már én is fogtam ki egészen korrekt kaját, de volt olyan is amit még ellenségeimnek se kívántam volna. A helyzet úgy hozta, hogy ismét egy gyorsan kiérkezõ kajára volt szükségem, amiben ez az étterem többnyire azért jól teljesít. Nagy sakkozás nem volt az étlapot illetõen, amint megláttam, hogy van mexikói repertoárjuk egybõl odanyomtam és kiválasztottam a quesadillák közül a legszimpatikusabbat.

Csirkemell, bab, zöldpaprika, pepperóni, kukorica, taco fûszer, mexikói zöldkeverék, sajt és hasábburgonyával, áll a bõséges leírásban. Amikor rendeltem 5 vélemény alapján 80%-ot kapott, ami nem éppen bajnok, de nekem ennyi is tökéletesen megteszi. Egészen változatos a kínálat, kérhettem volna akár tonhalas verzióban is, de nincs kedvem az irodát szívatni egy könnyed halszaggal fél délután. A quesadilla mellett meglapul egy burrito is, de mini jelzõje nem ejtett rabul elsõ látomásra.

A quesadilla nem egy bonyodalom, bárki könnyedén tud egyet rittyenteni otthon. Tortilla lap, hús és sok zöldség kell hozzá leginkább. Összehajtjuk, megsütjük és jó ropogósan elnyammogunk rajta.

Esztétikai megjelenés: A csomagolásra hatalmas figyelmet fordítottak, elsõ lépésnek a dobozból kell kibontanunk majd jöhet az hungarocell doboz. Formája hirtelen sok-sok kérdõjelet rajzol fejem felé, ami tovább fokozódik mikor megpillantom magát az ételt is. Akár egy burrito feltekerve, két végénél behajtva. Lehet én vagyok nagyon eltévedve, de számomra egy quesadilla nem így mutat. Két hasáb ami hasábburgonya ágyon fekszik, mellékelt pikszisben szerintem pedig színtisztán tejföl érkezett. Abban az esetben ha nem vagyunk még eléggé csalódottak akkor vágjuk félbe az egyiket és lessünk bele. Leginkább tészta van belül is töltelék egészen elrejtõzött, esélyes, hogy egy jó 30-as lapot tekertek fel jó szorosan. Abban az esetben ha burritot kértem volna egészen boldog lennék, mert amúgy korrektül egybe van, nincsen szétesve stb..  A köret ránézésre jó mirelites alapanyag, de tökéletesen fûszerezés nélkül sajnos.

Pont: 5/10

Ízvilág: Gyorsan bánatomban tunkoltam egy pár hasábot az öntetbe, ami egy egészen silány minõségû tejfölt takar semmi egyebet. Bizony azt a szakácsot már rég keselyük csipegetnék valahol a Sonora-sivatag mélyén aki egy ilyet merészelt volna tenni Mexikóban. Sajnos nem voltam ilyen felkészült, ezért inkább kerítettem ketchupot és azzal folytattam. A kamu quesadilla jobb színben tûnik már fel az elsõ falatnál. Enyhén csípõs és tényleg érezni itt némi fûszerezést. A kukorica édeskés ami a sok tészta mellett jól jön, mert nem lesz tõle száraz az egész. A csirkehús rendben van, de kétszer ennyi fûszert is elbírna gond nélkül. Az egészbõl hiányolok valamilyen szószt, mert ha ezt a tejfölt álmodták rá/hozzá akkor nagy a baj. Összességében egy közepes ízvilág, amibõl mexikói irányvonal miatt azért sok minden hibázik. A hasábburgonya egész jó, ha megsózzuk akkor egy könnyed ropogós példányban részesülhetünk.

Pont: 6/10

 

Mennyiség: Abban az esetben ha szigorúan azt nézzük, hogy mennyire laktam jól nincs különösebb probléma, miután a körettel együtt mindet megettem, megjött a kellemes jól lakott érzet. Viszont ha belegondolunk, hogy többnyire tésztával raktam tele a gyomorom, már nem olyan fényes a helyzetünk. Ilyenekre sokan mondják, hogy akár feleennyiért vehettünk volna egy kiló krumplit aztán azzal is ugyanezt az élményt, pontosabban mennyiséget érnénk el. Sokkal több töltelék kellene egy ekkora lapba, még akkor is ha ezt a hibrid burrito-quesadilla vonallal próbálkozik a Pizza King. Fûszerezés mindenbe mehet még bõven, hús és köret egyaránt, mert ez így nem túl fûszeres. Vegyes érzelmek vannak itt mennyiség terén, legyen egy erõs közepes és akkor minden bele lett számolva.

Pont: 6/10

Kiszállítási idõ: Ez az egyik étterem mely legjobban esküszik a 39 perces kiszállítási garanciára, amit néha azért elbuknak, de akkor jár a desszert ugyebár. Nálam most tökéletesen kiszámolták a dolgot, mivel pont 39 percet vártam mire megcsörrent a telefonom. Kétlem, hogy a futár várna lent pár percig ha elõbb jönne, csak azért, hogy játszadozzon a vendég érzelmeivel és végül az oly közel lévõ ajándék desszert képét az utolsó pillanatban porrá zúzza egy mozdulattal. A táv továbbra is 3 kilométer, szóval el kell ismernem most egész jól szerepeltek és tartották magukat garanciájukhoz.

Pont: 8/10

Ár/érték: Szerencsére inkább a csudijó olaszos és pizzás szlogenjüket hangoztatják, ha ezt nyomnák mexikói verzióban tuti én verném a fejem a falba leginkább. Ez a quesadilla elcserélés nem kis baki, bár kitudja lehet én vagyok eltévedve meg a google pár ezer képe ami mást mutat gyökeresen azzal szemben amit kaptam. Az ára egészen baráti mivel mindennel együtt 990 forint, fõleg emiatt még sokak visszatérnek az étteremlánchoz, nem hiába néha a pénz bizony nagy úr. Akárhogy nézem hanyatt nem estem a produkciójuktól, de tényleg ne vegyük figyelmen kívül, hogy 990-ból megvan az egész és ne értse senki félre nem akarom õket védeni. Személy szerint én szívesen áldozok többet is érte, cserébe persze egy autentikusabb mexikói ízvilágot várok már el és nem ilyen töltelék/tészta arányokkal felvértezve. Jó darabig most elég a Pizza King nyújtotta lehetõségekbõl.

Pont: 6/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Folytats a blogon ... mitettemma.hu/pizza-king-bartok-mexik...

sponsored links

Keres?s