Pizza Forte ? Dolce Vita pizza (32cm)

2014-08-14

sponsored links

Igen igen, a címbõl már ki is derült, hogy ez bizony egy pizza. Hiába nézitek a naptárt, nyomkodjátok az okos telefont vagy a számítógépet, sajnos ennek ellenére még csak csütörtök van. Mivel nincs olyan szabály, hogy nem szabad kétszer pizzát enni egy héten, gy ezzel most nem foglalkoztam és úgy döntöttem, hogy meglesem a Pizza Forte havi akciós pizzáját. A Forte igencsak közkedvelt, nem is véletlenül. A pizzájuk jó és a kis betérõs sütödéikben hipp-hopp az ember kezébe nyomnak egy 15 centis friss, ropogós pizzát. A havi akciósuk egy egészen alap pizza, amit Dolce Vita néven osztanak, most ennek a vékony tésztás kiadásáról olvashattok néhány sort.

Esztétika,megjelenés: Aki esetleg még nem találkozott a dobozukkal, arra biztosan pozitív hatással lesz. Olaszos vagy ha úgy tetszik magyaros színekben pompázik, elég mutatós. Benne a lényeg, a vékony tésztás édes élet. A tészta pereme keskeny, amúgy úgy fél centi vastagsággal büszkélkedhet. Az oldala megpirult szépen, helyenként barnára pirult sajtot is találunk rajta. Ahogy már korábban említettem egy minden pizzériánál megtalálható variációról van szó. Az alap paradicsomos, szép piros is tõle a vékony tésztánk. Ami pedig rákerült, az sonka, kukorica, gomba és mozzarella. A feltétek jól el vannak oszlatva és ami külön kiemelendõ, hogy nem nyomják el a vékonyra nyújtott tésztát.

Pont:7/10

Ízvilág: A tésztájuk mindig is szerettem és igazság szerint a vastag tésztás pizzájuk a kedvenceim közé tartozik, amire pedig most bizonyosodott be ez a tészta vékonyra nyújtva is tökéletes. A szélek ropognak, ott ahol feltét van ott pedig alul ropog kicsit feljebb viszont már jó puha. A következõ réteg a paradicsom szósz, ami szintén rendben van. Nem azt mondom, hogy a legjobb, amit valaha ettem,  de van paradicsom íze és nincs szétfûszerezve. A sonka minõsége megfelelõ, a kukorica édes a gomba pedig puha. Songoku kedvelõknek tökéletes ízkombináció.
Pont:7/10

Mennyiség: 32 centiméter vékony tésztával. Mérésre nem volt idõm,így csak az érzéseimre hagyatkozhatok. Az érzéseim pedig azt súgják, hogy ez a pizza ilyen kiadásban pont elég egy evésre. (Amúgy szemre is megvolt a 32 centi.)

Pont:7/10

Kiszállítási idõ: Az akciós pizzát általában futószalagon gyártják,  hát meg ha ilyen közkedvelt ízekrõl van szó.  Nagyjából 30 perc alatt forrón érkezett a Dolce vita és ez inkább az említett okoknak volt köszönhetõ, mint a jó idõnek vagy a tészta vékonyságának.

Pont:9/10

Ár/érték: 1095 forintot kérnek érte, ami nem sok nem kevés, mindenesetre egy jó pizzéárt inkább nem sok. Felétek terén nem lehet okunk panaszra és ha igazi olasz pizzára vágytok akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a vékony tésztás megoldást.

Pont:7/10

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/pizza-forte-dolce-vita-...

sponsored links

Keres?s