Pite mustárszószos csirkemellel

2014-07-10

sponsored links

Ez a recept Jamie 3o perceseibõl való. Évekkel ezelõtt láttam, és azóta is nagy elõszeretettel készitem. Egyszerû, olcsó és nagyon finom!!!

jamie [pite

Hozzávalók: 5o dkg kicsontolt csirkemell, 1 kisebb db. vaj, pár szál zöldhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 1 kanálnyi liszt, 2 kanálnyi mustár, 1 kiskanálnyi fõzõtejszin, 3oo ml húsleves, pár szál  friss csombort vagy kakukkfû, csipetnyi szerecsendió, 1 csomag leveles tészta, 1 tojás, só és bors, oliva olaj.

A sütõt elõmelegitettem 2oo fokra. A zöldhagymát karikákra vágtam, a megpucolt gombát és  megmosott csirkemellet vékony csikokra szeleteltem. Felmelegitettem az olajat és a vajat, majd beletettem a húst és pár percig sütöttem. Hozzáadtam a gombát és zöldhagymát, a kanálnyi liszttel együtt és jól megkavartam. A mustárt a tejszinnel összekevertem, és ráöntöttem a húslevessel együtt. Sóztam, borsoztam, beletettem a friss csombortot és szerecsendiót. Hagytam összerotyogni, ameddig kiseritettem a lapokat.

Egy pitesütöt kikentem olajjal, belenyomkodtam az egyik lapot. Belekanalaztam a husit, majd beboritottam egy másik lappal. Megkentem egy tojással, és villával megszúrkáltam.

jamie pite2



pite belulrol















15 perc alatt megsül. És fenséges! Én zöldségsalátával tálaltam, de ha Jamie után megyünk, akkor zöldborsó és sárgarépapüré passzol hozzá.

Jó étvágyat!!!




Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s