Pita teljes kiõrlésû lisztekbõl

2014-08-01

sponsored links






Imádjuk a pitát, de jó ideje nem ettünk már. Most megint megkívántuk. Gondoltam, kipróbálom teljes kiõrlésû lisztekbõl. Ha pizzának bevált, miért ne lenne jó pitának is? Valóban így lett ? a pita nem csak finomlisztbõl finom. És amíg a bútoraink maradékát beszerelték, mi jóízût ettünk belõle. :)
Általában nem szoktam ilyen sokat sütni, de most kíváncsi voltam rá, hogy bírja a tészta a fagyasztást, ui. ha legközelebb is kedvet kapunk a pitaebédhez, nem kell megint begyúrnom egy adagot, hanem csak kiolvasztom, és már melegíthetem is. Még jobban is szeretjük, mert a serpenyõs melegítésnek hála, kap egy kis pírt a tészta, amitõl kicsit ropogósabb és ízletesebb lesz. :)
A tölteléknek pedig csak a fantáziánk szabhat határt.



 

Hozzávalók 8 darabhoz:

30 dkg fehér kenyérliszt
10 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
10 dkg teljes kiõrlésû rozsliszt
1 ek só
3 ek extra szûz olívaolaj
3 dkg friss élesztõ
1 tk cukor
kb. 3 dl víz

elkészítés:

  1. Az élesztõt belemorzsoljuk egy kis tálkába, hozzáadjuk a cukrot és 1 ek kenyérlisztet, 1 dl vízzel simára keverjük, és letakarva felfuttatjuk.
  2. A liszteket elvegyítjük a sóval, és a felfuttatott élesztõvel, valamint az olajjal sima tésztává dagasztjuk. Letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, 8 egyenlõ részre osztjuk, gombócokat formázunk belõlük, és letakarva kelesztjük 20 percet.
  4. Ezután a tésztabucikat kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd letakarva pihentetjük, amíg a sütõ bemelegszik.
  5. Elõmelegített sütõ rácsára téve, 2 adagban megsütjük, majd rácson hagyjuk kihûlni, vagy azonnal betöltjük és fogyasztjuk.

sütési hõfok: 220°C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idõ: 7-8 perc












Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/08/pita-...

sponsored links

Keres?s