Pisztáciás sütemény

2014-01-13

sponsored links

A dédnagymama receptes füzetét lapozgatva jött az ötlet, hogy egy-két módósítás a recepten és egy tökéletes pisztáciás süteményt kaphatok. 

pisztacias_suti_1.jpg

Az ötletadó recept az Attila torta volt. A diót kicseréltem durvára tört pisztáciára és a cukor mennyiségét is lecsökkentettem. 

A tészta hozzávalói:

50g durvára tört pisztácia

50g mandulaliszt

2 púpos evõkanál cukor ( nekem most nyírfacukrom volt itthon)

6db tojásfehérje

70g liszt

Egy tálba kimérem a száraz hozzávalókat, egy másik tálban pedig a tojásfehérjét felverem kemény habbá, majd óvatosan adagolom a tojáshabot a szárazanyagokhoz. Kibélelt vagy vajjal és lisztttel kikent tepsibe teszem és 30perc alatt készre sütöm a 170°C-on. Természetesen az idõ közeledtével tûpróbával ellenõrzöm. 

pisztacias_suti_3.jpg

Míg a tésztánk sül addig a csokitölteléket készítem el.

Hozzávalók: 

6db tojássárgája

4 evõkanál cukor

3dl tej

100g étcsokoládé (70%)

150g vaj

A cukrot elkezdem felolvasztani egy lábasban, majd a tejet és a tojásokat is hozzáadom. Folyamatosan keverem, alacsony hõmérsékleten, nem szabad forrnia! Sûrû krémet fõzök, majd lehûtöm kicsit és hozzáadom a vajat, majd a csokoládét is. 

A tésztát 2-3 részre vágom és megkenem a csokoládéval, ha nagyon csokisan szeretnénk akkor kivülrõl is bekenhetjük ezzel a krémmel. Tetejére durvára tört pisztáciát szórtam. 

A krémhez adhatunk kezeletlen narancshéjat is, úgy is nagyon finom lesz. 

pisztacias_2.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pisztacia.blog.hu/2014/01/13/pisztaci...

sponsored links

Keres?s