Pisztáciás isler

2014-05-06

sponsored links

Isler... Ki ne szeretné. Amivel pedig egészen különlegessé lehet tenni az alaptésztát, az a pisztácia, csodálatos brontei pisztácia, amit végre Magyarországon is be lehet szerezni ITT.  (Két éve még Bécsbe kellett érte menni. ) Szóval, pisztácia pisztácia hátán, elképesztõ. Kell nagyjából másfél nap, mire a pisztáciakrém felpuhítja a kekszet, de megéri kivárni. Ha nem krémmel, hanem mondjuk málnalekvárral készítjük, elég neki egy fél nap is.

Recept a Kifõztük májusi számában is megjelent!


Hozzávalók (10-12 darabhoz):

100 g liszt
50 g pisztácialiszt vagy nagyon finomra õrölt pisztácia (beszerezhetõ a Noosti Kft. webáruházában)
100 g vaj
50 g porcukor
1/4 rúd vanília
1 kezeletlen narancs reszelt héja
90 g pisztáciás nutella* vagy lekvár (*beszerezhetõ a Noosti Kft. webáruházában)
150 g fehér csokoládé
20-30 g szemes pisztácia (beszerezhetõ a Noosti Kft. webáruházában)

Késes aprítóban vagy az ujjbegyeinkkel összedolgozzuk a hideg vajat, a lisztet, a pisztácialisztet, a porcukrot, a vaníliamagokat és a narancshéjat. Ha összeállt a tészta, mûanyag fóliába csomagoljuk, legalább egy órára hûtõbe tesszük. Lisztezett felületen átgyúrjuk a tésztát, 4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Lisztezett pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki a tésztából, sütõpapírral bélelt tepsibe tesszük õket, 160 fokra elõmelegített sütõben 10-12 perc alatt készre sütjük. A kekszeket a tepsin hagyjuk kihûlni, majd óvatosan leemeljük õket, és két korong közé teszünk egy teáskanál pisztáciakrémet. Néhány órán át pihentetjük a süteményt.
A fehér csokoládét felaprítjuk, a háromnegyed részét vízgõz fölött vagy mikrohullámú sütõben megolvasztjuk. Az olvadt csokoládéhoz keverjük a maradék csokoládét, addig keverjük, míg az összes elolvad benne. Ekkor óvatosan megmártjuk benne a korongokat, sütõpapírra tesszük, megszórjuk durvára vágott pisztáciával.

Az alapanyagokért köszönet a Noosti Kft.-nek! 

Folytats a blogon ... www.katucikonyha.hu/2014/05/pisztacia...

sponsored links

Keres?s