Pisztáciamarcipán házilag

2014-03-05

sponsored links






Nem volt egyszerû. A Mozart minitortához kellett most, bár már egy ideje szemeztem vele. Szerettem volna, ha kizárólag pisztáciából készül, de rá kellett jönnöm, hogy túl olajos, eléggé nehéz kizárólag ebbõl marcipánt gyúrni. Hogy kezelhetõ, nyújtható legyen, dolgoztam hozzá mandulamarcipánt is.

Nem akartam bolti marcipánt semmiképp, szerettem volna minden folyamatnak részese lenni, így hát vettem egy csomag pisztáciát (a boltban, hehe) és nekiálltam. Megpucoltam, és a belsõ héját amennyire lehet, ledörzsöltem. Maradt rajta kevéske, de mivel ehetõ (és finom is) annyira nagyon nem zavart. Kávéõrlõvel porcukorral együtt finomra daráltam, vigyázva, hogy ne csapja ki belõle az olajat. Próbáltam azonos mennyiségû porcukorral összedolgozni (kipótolva a daráláskor hozzáadottat, azaz elõre kimértem, és abból adagoltam a gépbe), de hamar beláttam, hogy ez nehéz falat. Szétesõs, olajos, morzsálós, ezt ember ki nem nyújtja. Szóval jött a hõs, a mandula. :) Így alakult végül, ha visszaszámolom a marcipánt és a hozzáadott porcukrot.

50 g finomra õrölt pisztácia
80 g finomra õrölt mandula
170 g porcukor

Nem kellett hozzá víz, sem szirup, mert gyorsan összeállt. Viszont nem szabad sokat kínozni, gyötörni, mert dobja magából a zsiradékot. Csak finoman. :) Õrülten pisztáciás, erõteljes ízû, nem is kerülhetett volna jobb helyre, mint a Mozart minitortákba!

Dina világa a facebookon is elérhetõ, így biztosan nem maradsz le semmirõl! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelõt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Folytats a blogon ... dinavilaga.blogspot.com/2014/03/piszt...

sponsored links

Keres?s