Pisztácia fagyi

2014-07-02

sponsored links

Két játékra is neveznék ezzel a fincsi nyári nyalánksággal:
 
- Egyiket Ditti hirdette meg Blogszülinapja alkalmából, nagyon frappánsan megalkotva a feladatot, méghozzá Terence Hill és Bud Spencer filmejeibõl inspirálódva kért tõlünk recepteket. Imádom õket, szóval tuti volt, hogy jövök valami finmsággal! Azt gondolom erre a jelenetre mindenki emlékszik, aki legalább egyszer látta az És megint dühbe jövünk- et:
 
 
 
- Másikat pedig Praliné Paradicsom írta ki Nagy Nyári fagyis játék címmel. Annyi kikötéssel, hogy legyen a képen egy süni, hát ez szintén testhez álló feladatnak bizonyult ;) Samu sietett segítségemre Pé- vel egyetemben és modellt álltak nekem:


Hozzávalók:
- 10 dkg hántolt pisztácia
- 4 ek cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 1 kk rumaroma
- 3- 4 csepp zöld ételfesték

Elkészítés:
A pisztáciából pár szép darabot félre teszünk díszítéshez. A többit ledaráljuk és 2 ek cukorral kicsit karamellizáljuk, de vigyázva, mert nem szeretnénk, hogy a szép zöld színét elveszítse, majd óvatosan felöntjük a rumaromás, ételfestékes tejjel és addig kevergetjük, míg fel nem olvad a karamellizálódott cukor. A tejszínt 1 ek cukorral felverjük, de ne legyen túl kemény és túl lágy sem a hab. A karamellás pisztáciás tejet kihûtjük és utána adjuk hozzá a habtejszínt, majd finoman összekerjük, míg egynemû nem lesz, ekkor betesszük a  hûtõbe és teljesen kihûtjük az egészet.
A fagyigép tálcáját 24 órával a készítés elõtt betesszük a mélyhûtõben. A krémet pedig 4 órával a gépes kevergetés elõtt készítjük el és a hûtõben pihentetjük amíg a gépbe nem kerül 30- 40 percre. Fogyasztás elõtt még kicsit visszarakjuk a mélyhûtõbe. Nagyon jó!

Folytats a blogon ... sunisuti.blogspot.com/2014/07/pisztac...

sponsored links

Keres?s