Piskótatekercs

2014-02-16

sponsored links

Megint egy vasárnap....és mert nem múlhat el vasárnap süti nélkül, sütni kell...igen ám, de meglehetõsen ötlettelen voltam ma, igy aztán maradtam egy egyszerû piskótatekercsnél egy kis csokimázzal megturbózva...

Nagyon nagyon egyszerû desszert és annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni...:-)



Hozzávalók:

A piskótához:

4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
Fél cs. sütõpor
1 ek kakaó

A krémhez:

1 cs. puncs ízû pudingpor
3 ek cukor
3 dl tej
Fél kockamargarin
1 tk rum aroma

A díszítéshez:

10 dkg csoki
50 ml étolaj
Dekorcukor
Pár szem konyakmeggy

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Amíg a robotgép dolgozik, a lisztbe belekeverjük a sütõport, majd a kakaót. Amikor jó habos a tojás, óvatosan apránként belekeverjük a kakaóval és a sütõporral elkevert lisztet.

Sütõpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, szépen elegyengetjük, 180 fokra elõmelegített sütõben 20 perc alatt megsütjük. Még forrón vizes konyharuhára borítjuk, majd konyharuhával burkolva feltekerjük. Kitekerjük és félretesszük, amíg elkészítjük a krémet...

A pudingport elkeverjük a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos tejet és sûrûre fõzzük. Levesszük a tûzrõl és még forrón belekeverjük a margarint. Amíg hûl, öt percenként keverünk rajta egyet-egyet. Amikor már hideg, rákenjük a piskótára és feltekerjük.

A tetejére gõz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal és ráöntjük a piskóta tetejére. Így utólag belegondolva lehet, hogy elég lett volna a csokimáz fele is...no, de majd legközelebb...:-)

Dekorcukorral, konyakmeggyel díszítjük.




Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2014/02/piskot...

sponsored links

Keres?s