Piskótatekercs, az örök klasszikus

2014-07-05

sponsored links

Amilyen egyszerû, olyan finom, pláne friss, házi baracklekvárral?.Ha mást nem,  a menzáról biztosan rémlik ez az örök kedvenc.

IMG_0153



Egyszerûen elkészíthetõ, nem kell vele sokat foglalkozni és nagyon finom lesz a végeredmény. Bár én rendszeresen túlsütöm a piskótát?nem tudom miért, de talán még egyszer sem sikerült pont megfelelõre sütnöm. Pedig nem lenne nehéz, így nem értem én sem a miértjét.

:)

Ez van. Mindenesetre nem kiszáradásig sütöm, így nagy probléma nincs vele, csupán annyi, hogy törik már az elsõ feltekerésnél.

Jó tanács: az elsõ feltekerés elõtt már vágjuk le a majdani két végét megformáló széleket, azok kemények és könnyebben megtörik végig a piskóta, ha rajta hagyjuk. Mint én is.

1 tekercshez:

6 tojás

6 evõkanál liszt (12 dkg)

6 evõkanál cukor (12 dkg)

baracklekvár

A tojásokat ketté választjuk.

A fehérjéket a cukor egyharmadának folyamatos adagolásával kemény habbá verjük, majd a többi cukorral fehéredésig keverjük a sárgájákat.

A sárgájás masszához forgatjuk a kemény fehérje habot, majd több részletben beleszitáljuk és forgatjuk a lisztet.

A csomómentes masszát sütõpapírral bélelt tepsibe terítjük.

180 fokra elõmelegített sütõben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Egy konyharuhára téve, lehúzva róla a sütõpapírt ? még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihûlni. ( A külseje legyen a sütõpapíros.)

Ha kihûlt, kicsavarjuk, megkenjük a baracklekvárral és vissza felcsavarjuk.

Porcukorral szórjuk, majd egy kis állás után szeleteljük.

IMG_0156

Ez az alap piskóta recept is egyébként, amit egy 22 cm-es formában is megsüthetünk és tortának betölthetünk.

Piskóta receptek még a blogon:

BABAPISKÓTA

HAGYOMÁNYOS PISKÓTA

OLAJOS PISKÓTA

VAJAS PISKÓTA

THAI PISKÓTATEKERCS

MINTÁZOTT PISKÓTATEKERCS

IMG_0160

Ha ízlett a piskótatekercs, csatlakozz hozzám a Facebookon is!

Letölthetõ receptkártyák itt!

Névtelen


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/07/05...

sponsored links

Keres?s