Pirított vargányás, podagrafüves, házi szélesmetélt

2018-05-13

sponsored links

Amikor a gombák királynõjének megjelenése egybeesik a podagrafû virágzásának kezdetével, akkor készíthetõ valami ilyesmi. Van benne pirított vargánya, pirított sonkakocka, pirított reszelt sárgarépa az édeskés íz miatt és a szép színe miatt, zöldfûszerként podagrafû levél és virág, és egészen pici csilipehely az enyhe csípõsségért, s mindez házi, kézzel nyújtott, kicsit vastagabb szélesmetélten, amibe éppen ezért annyira jó beleharapni.  


Elkészítés:

Tésztát (2-3 személyre) 1 tojásból és 10 dkg lisztbõl gyúrtam, só és alapból víz nélkül, de, ha nem áll össze, pár csepp víz adható hozzá (nem egyformák a tojások). A tésztát rövid pihentetés után sodrófával nyújtottam úgy másfél mm vastagra, és 6-7 mm szélességû metéltet vágtam belõle.

4 közepes, illetve kisebb vargányát hosszában, jól mutató szeletekre vágtam, és apróra vágott fokhagymával, olajon, sonkakockákkal, óvatosan megforgatva a szeleteket alaposan lepirítottam mindkét oldalukat egy nagy serpenyõben. Közben a serpenyõ másik felében szintén fokhagymás olajon egy fél nagyobb reszelt sárgarépát pirítottam apróra vágott, kb. 1 csészényi podagrafûvel és petrezselyemmel. Fûszereztem még sóval, borssal, csilipehellyel. A pirított gombát és a sonka felét kivettem, mikor elkészült, másik részét összeforgattam a mellette piruló sárgarépával és zöldfûszerekkel, majd egy kis szelet vajat adtam még hozzá, és ebbe forgattam a közben kifõzött tésztát.Tálaláskor a tészta tetejére szórtam a korábban kivett gombát és sonkát, valamint kevés podagrafû virágot, aminek szintén finom fûszeres íze van.  

  Erdõkóstoló a Facebook-on még több tartalommal,



Folytats a blogon ... erdokostolo.blogspot.com/2018/05/piri...

sponsored links

Keres?s