Pirított csirkemell-csíkok párolt-sült zöldségekkel

2014-07-24

sponsored links

A legalkalmasabb idõszak a kora nyártól, a mindenféle zöldségek érésétõl kezdõdik, ha az ember olcsón akar az étkezésére odafigyelni.
Pirított csirkemell-csíkok párolt zöldségekkel:

Hozzávalók:
(2 személyre)

1 fél csirkemell (kb. 25-30 dkg)
10 dkg zöld színû zöldbab
5 dkg sárga színû zöldbab
negyed brokkoli szárastól
kisebb db cukkini
1 fej vöröshagyma
1 kápia paprika
2-3 evõkanál étolaj
szójaszósz
bors
kakukkfû
koriander

Elkészítése:

A csirkehúst egyforma csíkokra vágtam. A zöldbabokat egészben hagytam. A paprikát, a cukkinit, a vöröshagymát kb. egyforma csíkokra vágtam. A brokkoli virágát kisebb darabokra, a szárát a cukkinihez hasonló csíkokra vágtam. A zöldbabot és a brokkolit forró, sós vízben kb. 4-5 percig blansíroztam, majd hideg vízbe tettem õket. Wokban felforrósítottam az étolajat és a csirke csíkokat addig pirítottam, amíg kifehéredett. Ekkor picit megsóztam, borsoztam és kiszedtem egy tálkába. Most a nyers zöldségeket raktam a forró olajba aszerint, hogy melyik puhul meg hamar és melyik nem. Szerettem volna, ha a zöldségek még roppanósak maradnak. Ezért a cukkinivel kezdtem, majd a hagymával és a paprikával folytattam, végül hozzáadtam a zöldbabot. Sóztam, borsoztam, szójaszósszal ízesítettem, végül visszatettem az edénybe a csirkehúst is. Rázogatva összeforgattam, hogy a hús is hozzámelegedjen a zöldségekhez. Ezek után megszórtam kevés kakukkfûvel és korianderrel, majd tálaltam.
A két adat szénhidráttartalma 26,3 g. Egy adagé 13,2 g


Folytats a blogon ... szolohegyimesekkonyhakmindennapok.blo...

sponsored links

Keres?s