Piros kaliforniai paprika újratöltve

2014-03-31

sponsored links

Kaliforniai paprika újratöltve, avagy egy vadnyugati kedvenc az aranyláz idejébõl kerül ma terítékre modern kivitelben.
A kaliforniai paprika a gyönyörû színeirõl és az édes húsáról ismert. 
A kaliforniai paprika egy kapszaicint nem termelõ édes paprikafajta, színe nem csak piros lehet. A kaliforniai paprika gazdag C és B6 vitaminokban és sok minden másban. A piros kaliforniai paprika tápértéke nagyobb, mint a zöldé. Kitûnõ töltött paprika készíthetõ belõle, saját kertben is megtermelhetõ.


Töltött pritamin paprika

Hozzávalók:
2 nagy kaliforniai paprika
1 db paradicsom
25 dkg darált sertéshús
1 cs bolognai mártás alap
15 dkg reszelt sajt
A paprikákat jól mossuk meg, és távolítsuk el a magházat. Hosszában vágjuk ketté, és tegyük egy tûzálló tepsibe egymás mellé. A paradicsomot a magja nélkül aprítsuk fel.
Kevés olíva olajon pirítsuk meg a darált húst, és a tasakon leírtak alapján adjuk hozzá a bolognai alapot és a paradicsomot.
Fõzzük 6-8 percig míg besûrûsödik.
A húsos szószt osszuk el a 4 fél paprikában, majd a tetejüket szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal.
Tegyük a tepsit a sütõ középsõ részébe és süssük 200 fokon addig, míg a sajt ráolvad a paprikára és szép aranybarna nem lesz kb. 10-15 perc.

2


Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/03/31/pir...

sponsored links

Keres?s