Piros-fehér-zöld kehely
sponsored links
Piros-fehér-zöld kehely
Hozzávalók 4 személyre: 6-7 darab kivi, 20 dkg tehéntúró, 1 evõkanál tejföl, 2 gránátalma, 4 evõkanál vaníliás porcukor, kevés narancs aroma, 1 tasak zselatin.
Elkészítése: A kiviket meghámozzuk, 2 evõkanál vaníliás cukorral turmixoljuk. Fél tasak zselatint kevés vízbe beáztatunk, langyosra melegítjük és a kivihez kavarjuk. 4 pohárban elosztjuk a kivit. Hûtõbe rakjuk. A túrókrémhez a túrót a narancs aromával, a tejföllel és a maradék cukorral elkavarjuk. A zselatin másik felét nagyon kevés vízzel felmelegítjük és a túrókrémhez adjuk. A túrókrémet ráhalmozzuk óvatosan a kivipépre, lehet kissé belefolyik, mert nem köt meg teljesen. A tetejére gránátalma magokat halmozunk.