Pilóta golyók ? 5 perc alatt

2014-04-01

sponsored links

A nevével ellentétben ezek a golyók nem kaptak semmiféle kiképzést repüléstanból. Azonban a címben szereplõ kekszbõl készültek, és gratis-ként kaptak egy kevés rumot. No nem annyit, hogy ettõl pilótának érezd magad és elszállj? :-)

pilóta golyók

Ezek a kedvenc receptjeim, meg úgy tûnik általában az olvasóknak is. Kevés idõráfordítással finomat alkotni jó érzés. Ebben a receptben sem fogtok csalódni. Tegnap jelent meg a Kifõztük magazin áprilisi kiadása, és ebben pillantottam meg a Katuci által készített cake-popokat. Reggelre totál elfelejtettem, hogy hol láttam ám õket, úgyhogy abból készült, amit épp megkívántam, és amit itthon találtam. (Azóta felébredtem, és bevillant, honnan az ötlet :-p )

Gyerekként sose voltam Pilóta keksz rajongó, engem a vaníliás karika ejtett rabul. Most se érzek másképp. Nem rossz ez a keksz, nincs vele gond alapból, de nekem picit túl tömény. Na ezen a töménységen segítettem, és meg kell valljam, baromi jó lett. Nézzük mi kell hozzá.

Hozzávalók

180 gramm Pilóta keksz

3 ek magozott meggybefõtt

(az enyém rumos-citromos, nagyon fincsi)

1 ek mascarpone krémsajt

2 ek darált háztartási keksz

Semmi dolgunk nincs, mint a kekszeket beledobni egy késes aprítóba, és morzsásra õrölni.

DSCF7852

Ezután hozzáadjuk a magozott meggyet, és a mascarponét, majd addig járatjuk a szerkezetet, amíg a massza összeáll. (A kép csalóka, én 2 ek mascarponét belenyomtam, de elég lágy lett a massza, ezért nektek csak 1-et javaslok.) Vizes kézzel golyókat formázunk belõlük, és díszítésként darált kekszben meghempergetjük õket.

DSCF7866_2

Vidám golyófalást mindenkinek! ;-)

Gyertek Facebook-ra, ott többet csacsogok? :-)

Forrás: http://goo.gl/gy3hiq


Hasonló bejegyzések:




áfonyás túrós kekszgolyó
Szupergyors 7végi desszert ? Áfonyás túrógolyó


DSCF5183_3
Narancsos golyók


noiszeszely_2
Szeszélyes golyók


DSCF5625_2
Arany golyók




Folytats a blogon ... hahopihe.cafeblog.hu/2014/04/01/pilot...

sponsored links

Keres?s