Pillecukros cukormáz (fondant)
sponsored links
Kivajazod az üvegtálat (mikrózható) beleöntöd a pillecukrot, fél percenként melegíted, amíg elkezd megdagadni és habosodni (kb 2-3 perc lehet kevesebb is, mikró függõ) és porcukros deszkára borítod. A tetejét megszórod vastagon porcukorral és vajas kézzel elkezded belegyúrni, közbe vajazd a kezed és apránként adj hozzá annyi cukrot, hogy összesen a pillecukor súlyának duplája legyen benne. Én kihûlés után fóliába csavarom és 1 napig a hûtõben pihentetem, így könnyebb vele dolgozni mint frissen. Amikor használni akarom akkor levágok egy megfelelõ méretû darabot és 10 másodpercenként melegítem átnyomkodva vigyázva, hogy ne égjen meg a belseje.
Használhatsz eleve színezett pillecukrot is, vagy utólag is színezheted GÉL festékkel.
Pár dolog ami ezzel a cukormázzal készült: