Pikáns bazsalikomos csirkesült
sponsored links
Az esetek döntõ többségében egészben sült csirkét hétközben szoktam készíteni, mégpedig minden fûszerezés nélkül sóágyon szoktam megsütni. Most azonban úgy alakult, hogy hétvégi menü volt a csirkesült, így egy fûszeresebb variációt próbáltam ki, melyet sütõzacskóban sütöttem meg.
Hozzávalók:
1 egész csirke (kb 1,5 kg-os csirkét használtam)
só
Hozzávalók:
1 egész csirke (kb 1,5 kg-os csirkét használtam)
só
2 ek mustár
2 ek baracklekvár
2 ek barbecue szósz
1 tk worchester szósz
4 gerezd fokhagyma
bors
bazsalikom
bazsalikom
- A csirkét mossuk meg, és tisztítsuk meg gondosan, majd töröljük szárazra, és sózzuk és borsozzuk be.
- A fokhagymát zúzzuk össze majd keverjük össze a mustárral, a lekvárral, a barbecue szósszal és a worchester szósszal. Adjunk hozzá friss vagy szárított bazsalikomot.
- Kenjük be alaposan a csirkét mindenhol a szósszal.
- Tegyük bele a csirkét sütõzacskóba és 190 fokon süssük készre kb 1 órán keresztül. Az utolsó 10 percben vegyük ki a sütõzacskóból és emeljük meg a sütési hõmérsékletet 200 fokra és süssük addig amíg igazán ropogós lesz a csirke bõre.
- Miután kivettük a sütõbõl, hagyjuk 15 percet állni és fogyasztható is.