Piknikeztünk

2014-07-23

sponsored links

Az már kevésbé lényeges, hogy a szoba közepén történt. Bár... kinn úgy ömlött az esõ, mintha dézsából öntötték volna, s így akár valami szuper vízesés mellett, folyóparton is képzelhettük volna magunkat. Vendég gyerek is volt nálunk, sosem evett még lepénykenyeret. Bevallom, az a fajta nap volt, amikor az elõzõ napi maradékot megettük reggelire, és a többi teendõ mellett nem jutott idõm semmi normális ebédet fõzni. Így aztán nem maradt más választás, mint a boltból vásárolt csirkesonka, illetve a hûtõben lévõ füstölt lazac. No meg a többi zöldség-s-miegymás, amitõl végül mennyei lakomában volt részünk. Házi kolbásszal, maradék sült csirkével, grillezett hússal biztos még finomabb lett volna, sõt, vajban párolt vargányát is terveztem mellé, de sajna, megkukacosodott.
Sok kommentárt már nem kell hozzáfûznöm, ki-ki elõszedi azt, amit otthon a hûtõben-kamrában talál, és összedobja a maga szájíze szerinti kísérõket. A szeletelt endívia, olajbogyó és különféle csírák mellett én két salátafélét hoztam össze, bár az egyik inkább salsa volt, a másik meg öntet. :)


Egyszerû zöldségsalsa

Hozzávalók: paradicsom, hagyma, piros kápia paprika, petrezselyemzöld, só, bors, citromlé, kevés olívaolaj.
Elkészítése: A zöldségeket apró kockákra vágjuk, a zöld fûszert finomra aprítjuk. Sóval, borssal, citromlével ízesítjük, végül meglocsoljuk olívaolajjal. 

Fûszeres joghurtöntet

Hozzávalók: 2 evõkanál savanyított kapribogyó vagy 2 kisebb savanyú uborka, petrezselyemzöld, 1 cikk fokhagyma, 1,5 dl joghurt, 1,5 dl tejföl, só, bors, olívaolaj.
Elkészítése: A kapribogyót (vagy uborkát), valamint a petrezselyemzöldet és a fokhagymát összeaprítjuk, majd elkeverjük a joghurttal meg a tejföllel. Ízlés serint sózzuk, borsozzuk, illetve 1-2 evõkanálnyi olívaolajat keverünk bele. A tetejére is locsolhatunk kevés olívaolajat.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/07/p...

sponsored links

Keres?s