PEZSGÕS LENCSEKRÉM PIRÍTOTT DIÓVAL

2012-12-30

sponsored links



Szilveszteri büfé-asztalra készült ez a lencsés pástétom. Finom, könnyed és pikáns. A pirult dió pedig kölcsönöz neki egy füstöz ízt, amitõl még érdekesebbé válik a harmóniája. Itthon nem árultam el a hozzávalókat, így amikor a fiam megkóstolta, percekig analizálta, mit is érez igazán... A dió, a citrom és fokhagyma ízét kitalálta, de a lencsét nem. Mikor elárultam, nem akarta elhinni. Szerinte teljesen hasonlított a füstölt lazac ízéhez. Pirítós kenyérrel, mennyei falatok.

Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 csésze dió, 2 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kevés oliva olaj, kevés pezsgõ, só, õrölt borskeverék, 1 pici magozott chili paprika, 1/2 citrom leve, 1 kávéskanál ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2012/...

sponsored links

Keres?s