Petrezselymes sárgarépa - petrezselymes újburgonya helyett

2014-06-07

sponsored links



A képen sajnos háttérbe szorult a bejegyzés témája. A férjem nem bírja megérteni, hogy egy ételbõl a köret is lehet fontos, pedig izlett neki nagyon.

A köret mindig neurotikus pontja egy lakomának, mindegy, hogy fogyókúráról van-e szó, vagy karácsonyi menürõl. Minden háziasszony közös problémája, hogy mi legyen a köret, hogy nem minden vasárnap krumpli vagy rizs kerüljön a család tányérjára. Erre is megoldás ez a finom petrezselymes sárgarépa, ami egy esõs délután pattant ki a fejembõl, és gyorsan le is jegyeztem, hogy ha legközelebb el szeretném készítni, ne kelljen gondolkodnom azon, hogy hogyan is csináltam.


A hús egyébként egy finom szûzpecsenye volt, amit hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, gyros fûszerkeverékkel és egy kevés sörrel sütöttem meg egyben, elõször fóliával letakart, majd põrére vetkõztetett tepsiben.

Két fõre:

400 g sárgarépa
egy fél pritamin (kápia) paprika (elhagyható)
egy szál újhagyma
egy marék friss zöldpetrezselyem
egy evõkanál kókuszzsír
só, bors
egy teáskanál mustár
pár csepp citromlé
egy fél teáskanál agavé (vagy xilit, vagy méz)

A sárgarépát (paprikát) megtisztítjuk, és az újhagymával együtt felkarikázzuk. Egy serpenyõben felhevítjük a kókuszzsírt, és elkezdjük benne pirítani a répát és a zöldségeket. Ha elfogy alóla a zsiradék, önthetünk alá egy kevés vizet is. Sózzuk, borsozzuk. Ha a répa már roppanósan puha, hozzáadjuk a mustárt, a ciromlevet és a mézet, valamint az apróra vágott zöldpetrezselyme.

Tálalható.

Folytats a blogon ... lightkonyha.blogspot.com/2014/06/petr...

sponsored links

Keres?s