Petrezselymes olaj

2014-07-31

sponsored links




Egyszerûen elkészíthetÔ petrezselymes olaj a mindennapokra, friss fogyasztåsra.


 


A sok esĂ”nek köszönhetĂ”en, csodĂĄs zsenge a petrezselyem. 
Folyamatosan szĂĄrĂ­tgatok a hĂĄzi Ă©telĂ­zesĂ­tĂ”höz, esszĂŒk is bĂ”sĂ©ges.
Ezt az olajat az ételek díszítésére turmixoltam.
Hasznålhatom kedvem szerint: sûrûn az összetört növényt, vagy csak a fûszeres smaragdzöld tiszta olajat.
Remek a krĂ©mlevesek, fĂ”zelĂ©kek, salĂĄtĂĄk tetejĂ©re csöpögtetni belĂ”le, 
de kenyĂ©rre is finom pici sĂłval, borssal meghintve. 
Kikeverhetem vajjal, könnyû olívaolajos vajkrém az eredmény.
Amennyiben nagyobb mennyisĂ©g kĂ©szĂŒl, akkor több kicsi ĂŒvegbe osztom Ă©s   -egy kivĂ©telĂ©vel-   
légmentesen lezårva a fagyasztóba teszem.




Petrezselymes olaj

HozzĂĄvalĂłk
petrezselyem (2 nagy csokor)
extra szûz olívaolaj (1,5 - 2 dl)

A petrezselymet alaposan, többször megmostam, majd szårazra szårítottam.
AprĂłbb darabokba vĂĄgtam egy ollĂłval, majd a turmixgĂ©pbe raktam. 
Råöntöttem az olajat és teljesen finomra turmixoltam.


Botmixerrel is elkĂ©szĂ­thetjĂŒk.
HûtÔben 5-7 napig elåll, ennyi idÔ alatt hasznåljuk fel.
FigyeljĂŒnk rĂĄ, hogy mindig fedje olaj a tetejĂ©t.
Nagyobb mennyisĂ©g esetĂ©n, rögtön tegyĂŒk a fagyasztĂłba, 
majd felhasznĂĄlĂĄs elĂ”tt 12 ĂłrĂĄval tegyĂŒk ĂĄt a normĂĄl hĂ»tĂ”be.


 


A håzi ételízesítÔrÔl itt írtam:
A petrezselyem gyĂłgyhatĂĄsairĂłl itt talĂĄlunk informĂĄciĂłt:







Folytatás a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s