Petrezselymes olaj
sponsored links
EgyszerĂ»en elkĂ©szĂthetĂ” petrezselymes olaj a mindennapokra, friss fogyasztĂĄsra.
A sok esÔnek köszönhetÔen, csodås zsenge a petrezselyem.
Folyamatosan szĂĄrĂtgatok a hĂĄzi Ă©telĂzesĂtĂ”höz, esszĂŒk is bĂ”sĂ©ges.
Ezt az olajat az Ă©telek dĂszĂtĂ©sĂ©re turmixoltam.
Hasznålhatom kedvem szerint: sûrûn az összetört növényt, vagy csak a fûszeres smaragdzöld tiszta olajat.
Remek a krémlevesek, fÔzelékek, salåtåk tetejére csöpögtetni belÔle,
de kenyérre is finom pici sóval, borssal meghintve.
Kikeverhetem vajjal, könnyĂ» olĂvaolajos vajkrĂ©m az eredmĂ©ny.
Amennyiben nagyobb mennyisĂ©g kĂ©szĂŒl, akkor több kicsi ĂŒvegbe osztom Ă©s -egy kivĂ©telĂ©vel-
légmentesen lezårva a fagyasztóba teszem.
Petrezselymes olaj
HozzĂĄvalĂłk
petrezselyem (2 nagy csokor)
extra szĂ»z olĂvaolaj (1,5 - 2 dl)
A petrezselymet alaposan, többször megmostam, majd szĂĄrazra szĂĄrĂtottam.
Apróbb darabokba vågtam egy ollóval, majd a turmixgépbe raktam.
Råöntöttem az olajat és teljesen finomra turmixoltam.
Botmixerrel is elkĂ©szĂthetjĂŒk.
HûtÔben 5-7 napig elåll, ennyi idÔ alatt hasznåljuk fel.
FigyeljĂŒnk rĂĄ, hogy mindig fedje olaj a tetejĂ©t.
FigyeljĂŒnk rĂĄ, hogy mindig fedje olaj a tetejĂ©t.
Nagyobb mennyisĂ©g esetĂ©n, rögtön tegyĂŒk a fagyasztĂłba,
majd felhasznĂĄlĂĄs elĂ”tt 12 ĂłrĂĄval tegyĂŒk ĂĄt a normĂĄl hĂ»tĂ”be.
A hĂĄzi Ă©telĂzesĂtĂ”rĂ”l itt Ărtam:
A petrezselyem gyĂłgyhatĂĄsairĂłl itt talĂĄlunk informĂĄciĂłt: