Persely

2014-06-16

sponsored links

Ha már takarékoskodunk, és mostanában nagyon, akkor én is megosztok egy ötletet. Sajnos nem saját, de látom, hogy mûködik, 

Az elv nagyon egyszerû: minden este nézzük át a pénztárcánkat, és ha találunk benne 200 forintos érmét, azt egyszerûen dobjuk bele a perselybe. Fontos, hogy a perselyünk ne legyen nyitható, ne legyen az alján az a gumidugós kis nyílás, amin keresztül ki lehet belõle venni a pénzt.

A megtakarításunk így nem lesz ugyan rendszeres, de ha van egy kisebb, középtávú célunk, akkor nagyon tud mûködni. Egyik munkatársam így rakosgatta össze apránként az új szekrénye árát, a másik rendszeresen így gyûjti össze a nyaralásukra a költõpénzt. 

Gyönyörû perselyekhez juthatunk kézmûves vásárokon (de ezt kinek van szíve összetörni?). Funkcionális darabokat találunk a boltokban, de az az igazi, ha magunk készítjük. Ne feledjük, hogy ez az igazán spórolós megoldás:)

Mibõl készíthetünk perselyt? 

Befõttesüvegbõl (ragasszuk le a tetejét, hogy véletlen se essünk kísértésbe!)
,

mûanyag flakonból




Hogy ez a bejegyzés se maradjon saját kézmûves/ékszeres kép nélkül, megmutatom, hogy mit készítettem a forgalomból kivont pénzérméimbõl. 




Folytats a blogon ... zsannamanna.blogspot.com/2014/06/pers...

sponsored links

Keres?s