Perec

2011-10-26

sponsored links

Perec


Mindig nagy sikere van a perecnek, kicsik és nagyok egyformán nagy élvezettel majszolják .
Perec : 50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztõ
1 ek cukor
1 dl olaj
+ 1 db tojás a tészta kenéséhez
Sós mázhoz : 2 ek só
3 ek liszt
és annyi vizet teszek hozzá, hogy olyan tejföl sûrûségû masszát kapjak
Elkészítés:
A tejet meglangyosítom és belemorzsolom az élesztõt megszórom a cukorral
letakarom és felfuttatóm. A lisztet beleszórom a dagasztógép táljába
utánaöntöm az élesztõs tejet, majd az olajat és addig dagasztom a géppel
amíg nem ragad az oldalához már a tészta. A szép sima tésztát letakarom
és kb 30 -40 percig kelesztem.
A sütõt 230 fokra melegítem .
Mikor megkelt a tészta vastag hurkává sodrom az egész tésztát és kb 1cm
vastag korongokat vágok belõle hurkákat sodrok belõle és pereccé formálom
õket. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgatom és lekenem a tojással.
10 percig sütõ , majd kiveszem és megkenem a sós masszával , visszateszem
még kb 6-7 percre.

Folytats a blogon ... krisztina-kerekerdkzepn.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s