Penne sült spárgával, pancettával és koktélparadicsommal

2014-06-07

sponsored links

Mivel a spárgás rizsszelethez (ld. elõzõ recept) csak 25 dkg spárga kellett, így a maradékból az alábbi gyors tésztás fogás készült.
Amíg kifõ a tészta, a többi hozzávaló is elkészül, és már csak össze kell keverni.


Hozzávalók (2 személyre):
20 dkg penne
25 dkg zöld spárga
1 ek. olívaolaj
3 szelet pancetta (bacon szalonnával helyettesíthetõ)
10 dkg koktélparadicsom
néhány friss bazsalikomlevél (helyette használható szárított is)
a tálaláshoz reszelt parmezán sajt

  1. A tésztát sós vízben fõzd ki. Melegítsd elõ a sütõt 200 fokra.
  2. A spárgák fás végeit törd le (az alsó harmaduknál meghajlítva ott törnek, ahol a fás rész kezdõdik), majd vágd 2 centis darabokra, így mindegyiket nagyjából 3-4 darabra. A szalonnát vágd nagyobb darabokra.
  3. Tedd tepsibe a spárga darabokat, locsold meg az olívaolajjal. Tedd mellé a szalonna darabokat is és a sütõbe helyezve süsd 10 percig.
  4. Vágd félbe a koktélparadicsomokat. A 10 perc letelte után ezt is add a spárgához és a szalonnához és süsd további 5 percig.
  5. Amikor a tészta megfõtt, szûrd le. Tedd egy tálba, keverd hozzá a sütõbõl kivett zöldségeket és szalonnát és jól keverd össze.
  6. Sózd, borsozd, majd apróra tépett friss bazsalikomlevelekkel vagy szárított bazsalikomlevéllel szórd meg és jól keverd össze az egészet.
  7. Tálaláskor hintsd meg a tetejét reszelt parmezán sajttal.
 Forrás: BBC GoodFood Magazin 2012 I. évf. 2. szám

Folytats a blogon ... izkaravan.blogspot.com/2014/06/penne-...

sponsored links

Keres?s