Pavlova csokoládés és gesztenyés krémmel.

2016-12-18

sponsored links



Advent negyedik, vagyis a karácsonyi ünnepek elõtti utolsó vasárnaphoz érkeztünk. Néhány nap van már csak hátra, így a bejgli, az apró és krémes sütemények szép lassan elkészülnek..... A sütkérezés közben nálam mindig összegyûlik jó sok tojásfehérje, de gondolom ez másoknál is így van. Készülhet belelõ pl. habcsók a fenyõfára, vagy éppen egy finom Pavlova. Én az utóbbit választottam, és emeletes Pavlova készült, méghozzá csokoládés és gesztenyés krémmel. A tetejére csakis a díszítés kedvéért tettem pár darab csokoládét, majd olvasztott csokival is megcsorgattam. Mivel a Pavlova egy cukros hab, és a krémek is édesek, gondolhatnánk hogy ez a torta egy tömény édesség, de ennek ellenére errõl szó nincs. A ropogós habcsók a könnyû, habos krémekkel nagyon, de nagyon finom, és még az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Hûvös helyen pedig 1-2 napig finom ropogós marad a habcsók, de azért érdemes az utolsó napokra hagyni az elkészítését.

Mindenkinek kellemes Advent vasárnapot, és meghitt várakozással teli idõszakot kívánok!

Hozzávalók a 24 cm-es Pavlovához: ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2016/12/p...

sponsored links

Keres?s