Pasta pomodoro

2012-06-25

sponsored links

Milánóban jártunk, és a pasta pomodoro, vagyis a paradicsomos tészta volt a legnagyobb kedvencem. Amilyen egyszerû elkészíteni, olyan finom.

Egy fazékban feltettem sós vizet forrni, és locsoltam hozzá egy kis olajat is. Ebben fõztem ki a tésztát. Amíg elkészült, egy serpenyõben kevés (oliva) olajat hevítettem, majd rádobtam 1 fej apróra vágott vöröshagymát és 1 gerezd felaprított fokhagymát. Aki nem lusta, az ez után paradicsomot fonnyasszon meg rajta, aki lusta, az darabos paradicsom konzervet öntsön rá, és fõzze össze. Fûszerezésként só, bors, bazsalikom, esetleg oregánó adható hozzá.

Tálaláskor a tésztára rákanalazzuk a paradicsom szószt, majd reszelt parmezánnal (én most Karaván sajt és trapista sajt keverékével) megszórjuk. Isteni, ahogy a sajt nyúlósra olvad a tésztán...

A-nak annyira ízlett, hogy vacsorára 2 tányérral megevett belõle, és azt mondta, hogy a maradékot kéri holnap ebédre, de lehet, hogy reggelire is!

Nekem is nagyon ízlett, bár gyomorfájósoknak nem a legjobb választás az erõs fûszerezés és a paradicsom miatt.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... gablili.blog.hu/2012/06/25/pasta_pomo...

sponsored links

Keres?s